DTM

DTM Trophy: Tim Heinemann heeft zijn zinnen gezet op tweede titel; Colin Ceresani grootste opponent

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2022 12:01

München/Hockenheim - Tim Heinemann is het meest kansrijk om de nieuwe kampioen in de DTM Trophy 2022 te worden. De Nederlander Colin Caresani is aanstaande zondag zijn grootste tegenstander in de titelstrijd en met 25 GT-sportwagens het grootste en sterkste startveld in de geschiedenis van de DTM Trophy. De talentenfabriek van het DTM-platform staat voor een spannende finale op Hockenheim (7 tot 9 oktober). Ondanks een voorsprong van 50 punten voelt Tim Heinemann (GER) van Team Toyota Gazoo Germany powered by Ring-Racing zich helemaal niet veilig. "Je hebt dit seizoen al gezien hoe snel zo'n voorsprong weg is", aldus de 24-jarige.

Tim_Heinemann_Toyota_DTM_Spielberg_2022
Tim Heinemann

Ceresani heeft nog niet opgegeven
De zes jaar jongere Nederlander Caresani heeft het nog niet opgegeven. De berekening is simpel: Als Colin Caresani (146 punten) in de Project 1 BMW op zaterdag en zondag de maximale 29 punten scoort, dan moet Heinemann (196 punten) minstens één keer zesde of achtste worden. Voor Tim Heinemann zou het de tweede titel in de DTM Trophy zijn na het winnen van het eerste seizoen in 2020. "Voor mijn verklaarde doel om in 2023 in de DTM te racen, zou de tweede titel een belangrijke stap zijn", aldus Heinemann. "Daar geef ik alles voor, dat is een absolute prioriteit."

Colin_Ceresani_BMW
Colin Ceresani

“Dat wens je niemand toe”
Heinemann liet zich niet onberoerd door het feit dat titelrivaal Caresani bittere tranen liet aan de rand van de baan na zijn uitvallen op de Red Bull Ring vanwege een defecte brandstoftoevoer. "Je wenst niemand een technisch mankement toe, ook niet in de titelstrijd. Om Colin zo uit de race zien te verdwijnen…, had ik heel veel medelijden met hem. Ik ken het gevoel en weet hoe bitter zo'n moment is." Caresani heeft de tegenslag nu afgevinkt. "De klok stopt niet en ik moet me voorbereiden op de finale op Hockenheim. Er zijn immers nog races te winnen en we zullen altijd ons best doen, hoe de afgelopen races ook zijn verlopen", aldus de strijdbare Nederlander.

Colin_Ceresani_grid
Colin Ceresani op de startgrid

Zes gaststarters en één "returnee"
In de strijd om punten en trofeeën zullen zes gaststarters en één "returnee" zich mengen op de Hockenheimring. De Amerikaan J.P. Southern Jr. keert na zijn blessure in de Norisring-race terug, maar als gaststarter in de Mercedes-AMG van het Selleslagh Racing Team. Ook het CV Performance-team, dat vorig jaar tweede werd met William Tregurtha (GBR), keert terug. Het raceteam uit Niederzissen zal drie Mercedes-AMG-auto's inzetten voor Philippe Denes (HUN), de coureur van vorig jaar Lucas Mauron (SUI) en Nico Gruber (AUT). Voor het eerst sinds het premièrejaar 2020 in de DTM Trophy neemt Allied Racing ook deel met twee Porsche 718 Cayman voor Vincent Andronaco (GER) en Egor Litvinenko (GER). Nieuw in de serie is RTR Projects met een KTM X-Bow Evo voor Josef Knopp (CZE).

"Zo'n grote grid van 25 auto's van zeven merken is een sterk signaal voor het moment en de toekomst van de DTM Trophy", zegt Martin Tomczyk, Representative Brands &Sport van de DTM-organisatie ITR. "Ook in het derde seizoen presenteerden grote talenten met geweldige prestaties zich op ons DTM-platform."

DTM_Trophy_startveld

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS