DTM

DTM - Mirko Bortolotti begint het DTM-weekend op de Nurburgring met de snelste tijd

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2023 19:01

Mirko Bortolotti (I) begon de vierde ronde van de DTM van dit seizoen met opnieuw een indrukwekkend optreden in zijn Lamborghini Huracán GT3 Evo2 op de Nürburgring. De 33-jarige van het SS Performance-team klokte vrijdagmiddag de snelste tijd van de dag - 1: 25.977 minuten - in VT2 en was de enige coureur die onder de 1: 26.000 minuut dook. “Dat was een productieve dag voor ons. We hebben ons programma in de oefensessies met succes afgerond. We hebben echter nog twee beslissende dagen voor de boeg, waarin het belangrijk zal zijn om ons goede werk om te zetten in goede resultaten”, aldus de Italiaan.

DTM Nurburgring Mirko Bortolotti Lamborghini

De op een na snelste coureur was Dennis Olsen (N), wiens tijd van 1:26.153 minuten de beste was van de openingstraining vanmorgen. De Porsche-coureur stelt zich op voor het Manthey EMA-team, dat op slechts enkele minuten van het Eifelcircuit in Meuspath is gevestigd. De derde plaats ging naar Lucas Auer (A) in een Mercedes-AMG GT3, en Franck Perera (F) vierde in de tweede SSR Performance Lamborghini. Kampioenschapsleider Thomas Preining (A), Olsen's teamgenoot, reed de vijfde tijd in zijn 911. De 25-jarige coureur onderstreepte zijn ambitie om aan de top van de ranglijst te blijven wanneer het seizoen halverwege is na races zeven en acht op de Nürburgring.

DTM Nurburgring 7

Beide trainingen op vrijdag werden verreden in koele omstandigheden en onder een bewolkte hemel. Met temperaturen die niet hoger kwamen dan 16 graden Celsius, kostte het de coureurs verschillende ronden om de optimale hoeveelheid warmte in de Pirelli-banden te krijgen. De drie beste coureurs zetten elk hun snelste tijden neer in ronde 20, 21 en 22. De enige uitzondering was Perera, wiens snelste tijd op de 3,629 kilometer lange variant van het Grand Prix-circuit in zijn tiende ronde kwam.

De kwalificatie op zaterdag begint om 09:35 uur. De strijd om de beste startposities wordt live gestreamd op ran.de. Tv-partner ProSieben toont alle 16 races van dit seizoen live op gratis tv. De DTM wordt live of in volledige herhaling vertoond in meer dan 150 gebieden over de hele wereld.

DTM Nurburgring 3


DTM Nurburgring 4


DTM Nurburgring 5


DTM Nürburgring foto 7 DTM logo

DTM Nürburgring foto 8 seriesponsorlogos

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS