Karting • GK4 Kartseries

Cesc Pieterse wint in Genk en pakt derde plek in eindstand Mini Parilla-klasse: "Moeilijke omstandigheden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 november 2023 08:15

GENK � Karttopper Cesc Pieterse heeft het seizoen in de Mini Parilla-klasse afgesloten met de derde plek in de eindstand van de GK4 Kart Series. Ondanks de lastige omstandigheden won de elfjarige Rotterdammer de slotrace op het circuit van Genk. Met een vijfde, een eerste en een eerste plek in de races dit weekeinde liet hij op overtuigende wijze zien waarom hij bij de beste drie van het seizoen hoort.

Cesc Pieterse

�Het was meer nat dan droog. En we moesten op slicks racen. Dat is moeilijk. Je moet op het juiste moment remmen. Het werd droger en droger en je kon steeds later remmen, maar niet te laat, want anders spin je weer van de baan. Het waren dus best moeilijke omstandigheden�, aldus Cesc, die zijn talent toonde in de verraderlijke omstandigheden.

Ondanks de uitdaging domineerde Cesc de finale. �Ik reed een beetje weg van de rest en dat gat heb ik behouden. Ik ben blij dat we afgelopen woensdag hier in de regen hebben getraind, anders was ik hier nu niet zo snel geweest in de regen. Want ik had in heat twee en in de finale de snelste tijd en in de kwalificatie was ik tweede.�

Cesc had vooral concurrentie van Stig De Raedemaeker. �Maar toen hij in de finale van de baan schoot, dacht ik: deze kan ik wel winnen.� Dat deed Pieterse dan ook. Het was uiteindelijk dus genoeg om zich te verzekeren van de derde plek in het algemeen klassement.

De rappe Zuid-Hollander was zeer tevreden met dat resultaat. �Ik wist dat ik geen kampioen meer kon worden. Maar ik sta wel op het podium in de eindstand. Daar ben ik hartstikke tevreden mee. Ik had ook wel geluk dat zij, Stig en Edouard Godfroid, met z'n twee�n van de baan schoten. Een podiumplaats in de eindstand had ik niet verwacht. En in het NK ben ik ook derde geworden."

Cesc Pieterse

Eerder dit jaar nam hij ook deel aan de International Warriors Final in Portim�o. Ondanks het hoge niveau wist de Nederlander indruk te maken. �In de eerste heat werd ik vierde. Dat was al boven verwachting. Daarna zijn we in de andere heats ook steeds in de top tien gereden. In de finale zouden we als zeventiende starten, alleen kreeg ik een straf waardoor we als 24ste moesten starten. Het niveau was zo hoog dat het heel lastig was om naar voren te rijden. Ik ben uiteindelijk als 20ste gefinisht van de 36. Dat was best wel netjes."

Cesc kijkt dan ook tevreden terug op zijn seizoen. �Ik ben overall hartstikke tevreden wat we dit jaar hebben gepresteerd en gedaan." De plannen voor volgend seizoen zijn nog niet helemaal duidelijk. �Ik ga �f Junioren �f Mini Parilla rijden. Ik heb nog niet in een Junior getest. Het plan is dat we begin volgend jaar daarin gaan testen.�

Cesc bedankt zijn ouders, zijn monteur/coach Ayrton Walczak voor de hulp en steun dit seizoen, Willem-Jan van WJS Racing, zijn sponsoren en mijn St. Michael School in Rotterdam.

Cesc Pieterse wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door:
Pilot Cycles BV
Fennft.com
Mazda Auto Haagstad
Very Italian Pizza Rotterdam
Autorijschool Henk van Wassenaar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS