DTM

BMW fabrieksrijder Dries Vanthoor debuteert komend weekend in de DTM op CM.com Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2023 11:21

Schubert Motorsport heeft de line-up van de coureurs gewijzigd voor de tweede ronde van het DTM-seizoen 2023, die komend weekend op CM.com Circuit Zandvoort in Nederland plaatsvindt. Dries Vanthoor (B) vervangt René Rast (D) achter het stuur van de BMW M4 GT3, aangezien de drievoudig kampioen verhinderd is. De Belg Vanthoor maakt zijn DTM-debuut op het circuit in de Nederlandse duinen.

dries_Vanthoor_foto_ADAC_Motorsport
Dries Vanthoor (Foto ADAC Motorsport)

Erg succesvol
De 25-jarige maakte zijn GT3-debuut in 2016. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest succesvolle sportwagencoureurs op het internationale toneel en wordt hij nu wereldwijd beschouwd als een van de beste GT3-coureurs. Drie keer op rij hebben hij en zijn teamgenoten de titel veroverd in de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup. Hij won ook twee keer de legendarische 24 uur van de Nürburgring en beklom één keer de bovenste trede van het podium tijdens de 12 uur van Bathurst. Net als Rast stapte de Belg aan het begin van het seizoen 2023 over naar de in München gevestigde autofabrikant, sindsdien heeft hij als BMW-fabrieksrijder overwinningen behaald bij de 24 Hours of Dubai en in de Nürburgring Endurance Series.

Steun voor Sheldon
Dries Vanthoor vormt een rijderscombinatie met titelverdediger Sheldon van der Linde (ZA) voor zijn eerste DTM-optreden op Circuit Zandvoort. De twee coureurs zullen strijden om waardevolle punten voor het Schubert Motorsport-team op het iconische Formule 1-circuit in de duinen. “Ik kijk erg uit naar mijn eerste weekend in de DTM, een van de meest prestigieuze raceseries ter wereld. Het is speciaal voor elke coureur om erbij betrokken te zijn. De lat ligt erg hoog en ik stap natuurlijk in grote schoenen als ik René vervang. Ik zal mijn best doen tijdens mijn enige DTM-uitje dit jaar en zal Sheldon zoveel mogelijk helpen, zodat we een succesvol weekend met het team kunnen hebben. Ik ben optimistisch dat we tot een aantal goede resultaten in staat zijn. Schubert Motorsport is een topteam en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken.”

Dries_Vanthoor_BMW_Nr33
Dries Vanthoor debuteert komend weekend met de BMW Nr33 in de DTM_op Circuit Zandvoort (Foto ADAC Motorsport)DTM logo

DTM balk sponsorlogos

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS