Karting • GK4 Kartseries

Annabelle Brian verslaat alle jongens en pakt titel in GK4 Kart Series! "Kampioen, daar ben ik heel blij mee!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2023 22:30

GENK – Karttalent Annabelle Brian is zaterdag kampioene geworden in de GK4 Kart Series. De zestienjarige coureur uit Winsum was alle jongens de baas en werd tijdens de laatste ronde van het kampioenschap onbereikbaar voor de concurrentie in de IAME X30 Senioren-klasse.

Annabelle Brian

“Kampioen, daar ben ik heel blij mee! Vorig jaar ben ik Nederlands kampioen geworden en tweede in de GK4 Kart Series. Toen verloor ik de titel op één punt en was ik de snelste vrouw op het WK. Dat was echt een hoogtepunt. Dit jaar ben ik dus wel kampioen in de GK4 en derde in het NK", somde de kersverse kampioene haar imposante succesreeks van de afgelopen twee jaar op.

Annabelle genoot op het circuit van Genk dat ze als één van de drie meisjes in haar klasse ook alle jongens had verslagen. “Het is toch net iets anders als je een meisje bent. Dan voel je je net iets vereerder, denk ik. Ik denk wel dat de jongens weten dat ze rekening met me moeten houden. Dat moet je afdwingen door niet te lief te zijn.”

Overigens beseft ze wel dat alle jongens kloppen als meisje bijzonder is, weten zeker ook de jongens. “Omdat ik een meisje ben, is het voor jongens net iets anders als ik ze inhaal dan wanneer een jongen ze inhaalt.”

Haar succes legt Annabelle geen windeieren. Ze is sinds een halfjaar heel actief op Instagram en heeft in korte tijd al 35.000 volgers vergaard. “Het groeit heel snel, dus daar ben ik wel blij mee. Ik doe het om aantrekkelijk te zijn voor sponsoren. Zodat ik ze veel kan bieden. Zij kunnen mij iets geven, maar dan moet ik ook iets kunnen teruggeven. Je moet iets hebben om aantrekkelijk te zijn voor een bedrijf. Daar zijn we dus druk mee bezig. Ik denk ook wel dat het relatief gemakkelijk gaat omdat ik een meisje ben.”

Annabelle Brian

Nu ze weer een titel op zak heeft én de leeftijd heeft om aan autosport te gaan doen, is de vanzelfsprekende vraag of ze ook autosportambities heeft. ‘Jazeker’, erkende de talentvolle Groningse, maar volgend seizoen wil Annabelle nog een jaar doorgaan met karten. “Binnenkort gaan we bekendmaken in welke kampioenschappen.”

Ook wil de coureur van Team Bergman Race Support eens een keer gaan testen in een Formule 4-auto. “Dat lijkt me echt heel gaaf. Formule-auto's trekt me het meest. Racen in formuleauto’s is het hoogst haalbare in de autosport.”

Om dat op termijn te kunnen bereiken, werkt ze hard. “Ook buiten de baan train ik hard, zowel mentaal en fysiek. Dat hoort er allemaal bij.” Daarbij krijgt ze bovendien de nodige ondersteuning op haar weg naar de top. “Mijn ouders helpen me heel veel, maar ook mijn team en de sponsoren!”

Annabelle bedankt Team Bergman Race Support/ Peter en Roy Bergman, haar ouders voor de onvoorwaardelijke steun, haar sponsoren en alle volgers en supporters langs het circuit en via sociale media.

Annabelle Brian

Annabelle Brian wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door:
Sikkens
Global Tickets
Geevers Autoparts
Univé verzekeringen
Autoschade Brian
4 in 1 Service Winsum
Van Dijk watersport
TrainMore

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS