Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

17-jarige Théo Pourchaire debuteert in Bahrein in Formule 2: "Een fantastische ervaring"

Uitgegeven door Bart • 27 november 2020 10:10

Sauber Academy-coureur Théo Pourchaire debuteert dit weekend in de Formule 2 voor het team van HWA Racelab. De pas 17-jarige Fransman rijdt de laatste twee weekenden mee in het voorportaal van de Formule 1 om ervaring op te doen. Pourchaire eindigde dit jaar als tweede in het Formule 3-kampioenschap en trad ook toe tot de Sauber Academy.

Theo Pourchaire


Op de website van Sauber Motorsport zegt Pourchaire dat hij HWA en de Sauber Academy enorm dankbaar is dat hij nu al de kans krijgt om in de Formule 2 te rijden. "Het zal een fantastische ervaring worden en als coureur kan ik enorm veel leren. Het wordt een enorme uitdaging, aangezien de andere coureurs veel meer ervaring hebben dan ik. De focus ligt op het leerproces. Als het eindresultaat goed is, is dat een bonus. Het belangrijkste is dat ik hier een betere coureur van word."

Alfa Romeo-teambaas en directeur van Sauber Motorsport Frédéric Vasseur kijkt uit naar het debuut van de Fransman. "Théo is één van de revelaties van het seizoen 2020. Deze stap omhoog naar de Formule 2 is een beloning voor zijn ongelofelijke seizoen in de Formule 3. Hij moet het echt zien als een platform om veel te leren. Hij is pas 17 en neemt het op tegen coureurs met veel meer ervaring. Er staat totaal geen druk op en hij krijgt de kans om deze auto's te leren kennen en kennis te maken met zo'n competitief veld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS