Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

VeKa Racing presenteert nieuwe kleurstelling + FOTO's livery Ferrari

Uitgegeven door Maurice Hoogers • 5 april 2012 08:07 • Print artikel

Het VeKa Racing Team presenteerde gisteren op Circuit Zolder zijn plannen voor komend seizoen. Het team had pers en relaties uitgenodigd om kennis te maken met het team, en maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe kleurstelling van de wagens te onthullen. VeKa Racing neemt vandaag (donderdag 5 april) met alle Ferrari’s deel aan de internationale testdag op Circuit Zolder.


In totaal komt VeKa Racing komend seizoen met drie Ferrari’s in actie in de Supercar Challenge. Naast de Ferrari 458 GT2 voor Peter Versluis en de Ferrari 430 GT2 voor broer Jan Versluis is de derde Ferrari 430 GT2 geprepareerd voor de Belgen Bert Longin en Franz Lamot. “We hebben met Bert, waar we toch al jaren mee samenwerken, gekeken wat we dit seizoen zouden gaan doen. Na een gesprek met Dick van Elk werd dat de Supercar Challenge, want met races in Nederland, België en Duitsland was dat voor ons erg interessant”, aldus Bart Bosmans, met zijn bedrijf Norkring sponsor van Bert Longin. “Daarna zijn we op zoek gegaan naar een professioneel team waarmee we op de posities 1, 2 en 3 kunnen eindigen en toen kwamen we bij het team van VeKa uit. Na de eerste gesprekken met het team was het voor ons wel duidelijk dat VeKa zeer professioneel is. In de prille maand dat we inmiddels samenwerken is de samenwerking dan ook erg goed.”


Bert Longin is erg blij met de keuze voor team VeKa en was tijdens de presentatie erg positief. “We zijn als Belgen al echt in het team opgenomen. Ik ben vandaag veel bezig geweest met het testen en afstellen van een andere auto, maar toen ik de truck van VeKa aan zag komen werd ik natuurlijk erg nieuwsgierig. Ik moet zeggen dat ik toch wel onder de indruk ben. Ik heb achttien jaar autosport achter de rug maar ik moet Peter en zijn team toch echt proficiat wensen met de conditionele staat van deze auto’s”, verklaarde Longin. “Ik ben ook erg verheugd om in de Supercar Challenge te gaan rijden, nadat ik er al die jaren al zoveel over had gehoord. Het lijkt me een geweldige ambiance waar hard gereden wordt en het lijkt erop we naar een seizoen gaan in een gigantisch grote sfeer en competitie. Ik denk dat elk bedrijf dat dit project sponsort en steunt toch van de ene kant op zoek is naar business en een business platform maar ook zeker naar plezier. Ik denk dat dat ook heel belangrijk is.”

Ook kijkt Longin uit naar de samenwerking met teamgenoot Franz Lamot. “Het was voor mij belangrijk om met Franz in zee te gaan. Ik ken hem al jaren, heb veel tegen hem geracet en ik weet dat hij zijn job heel erg serieus neemt”, legde Longin uit. “Ik ben dan ook nieuwsgierig hoe we het samen gaan doen. Bart zegt wel posities 1, 2, 3, kampioenschap, maar ik heb vandaag tijdens de test andere auto’s uit de Supercar Challenge zien rijden die echt snel gaan. Ik hoop dat Franz en ik een tof seizoen tegemoet gaan, dat we veel op het podium geraken, dat we daarna een mooi feestje kunnen bouwen maar dat we vooral ook veel kunnen lachen.”


Teamgenoot Franz Lamot kon zich erg vinden in de woorden van Bert Longin. “Bart Bosmans is eigenlijk de aanzetter geweest om mij terug op het circuit te krijgen”, vertelde Lamot. “Na anderhalf jaar rust gaan we ons uiterste best doen om Bert en vooral ook niet de sponsors teleur te stellen. Ik denk dat we daarin kunnen slagen met de wagen die we tot onze beschikking hebben en met de mensen die achter dit team staan.”

Peter Versluis sprak tot slot lovende woorden over zijn nieuwe teamgenoten. “Onze deelname aan de Supercar Challenge zal dit jaar toch wel spectaculair uitpakken. De personen die ik achter dit project heb gezien zijn enorm gedreven en alles is bovendien in hele goede harmonie gegaan”, vertelde Peter Versluis, hierbij refererend naar het team achter Bert Longin en Franz Lamot. “Ik heb er zin in, vorige week hebben we in Spanje twee dagen getest met de 430 en de 458. Ten opzichte van de Corvettes waren we vorige week een stukje sneller en dat zijn toch onze grote concurrenten. Laten we hopen dat dat komend seizoen ook zo gaat zijn!”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS