Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Debuutweekend voor Bentley Continental GT3 en gelijk een podium voor Roger Grouwels

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2022 21:01

Het weekend op Circuit de Spa-Francorchamps was belangrijk vanwege het racedebuut voor de Bentley. Continental GT3 dat het team eerder in het jaar had aangekocht. Na lang voorbereiden en veel testen voegde de Britse bruut zich eindelijk bij het veld van de Supercar Challenge. In beide vrije trainingen behaalde Roger Grouwels een plek in de top drie. Tijdens de kwalificatie zorgde een natte baan echter voor moeilijke omstandigheden met een vierde plek op de grid tot gevolg.

Roger Grouwels Spa 1

Ook op zaterdagmiddag werd Roger Grouwels opnieuw geconfronteerd met natte weersomstandigheden bij aanvang van de eerste race van het weekend. De Bentley startte de race echter goed en Grouwels klom in de openingsronde onmiddellijk op naar de derde plaats. Daar bleef hij tot de verplichte pitstops, waarna het noodlot toesloeg: een elektronisch probleem bracht de race tot een vroegtijdig einde.

Nadat het probleem op zaterdagavond werd opgespoord en verholpen kon Grouwels de zondagsrace wederom vanaf de vierde plaats aanvangen.
Met een sterke start verschalkte de Bentley de BMW M6 GT3 van Ted van Vliet bij het uitkomen van La Source en veroverde zo de derde plaats.
Grouwels ging zo als derde de verplichte pitstops in, waarbij hij vanwege het grote aantal succes-seconden terugviel naar plek vier achter de Zilhouette van Max Tubben. De Bentley sloot het gat met Tubben vervolgens op hoog tempo en met twintig minuten te gaan herpakte Grouwels de derde plaats op Kemmel Straight. Een lekke band voor de BMW van Mex Jansen zorgde er vervolgens voor dat Grouwels op de tweede plek reed toen de race vanwege een rode vlag vier minuten voor het einde werd afgevlagd. Met de tweede plek op zondag heeft Grouwels nu in ieder weekend waaraan hij deelnam minstens één
podiumfinish behaald. In totaal stond de Limburger dit seizoen al negen keer op het podium.

Team RaceArt richt zich nu op de seizoensfinale tijdens Supercar Madness, 28-30 oktober op TT Circuit Assen. Daar verschijnt het team met twee auto’s aan de start. Roger Grouwels rijdt wederom in de Bentley Continental GT3, maar wordt in Drenthe vergezeld door zijn zoon Jules. Nadat Jules eerder in de maand onverwacht niet in actie kon komen op Zandvoort neemt hij op Assen alsnog deel in de Nissan
GT-R GT3. Het is de eerste keer dit seizoen dat het team met twee auto's in actie komt in de Supercar Challenge.

Roger Grouwels Spa 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS