Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Voormalig GT4-kampioen Simon Knap wint samen met Rob Nieman bij zijn debuut in de Supercar Challenge tijdens Jack's Racing Day: "Fantastisch!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 augustus 2023 12:53

Met ruim twintig jaar ervaring in karts, Formule Ford, toerwagens, GT4- en GT3-bolides maakte de 34-jarige Simon Knap uit het Noord-Hollandse Assendelft zijn debuut in de Dutch Supercar Challenge tijdens Jack’s Racing Day op het TT-circuit van Assen. Hij reed dit weekend in een pijlsnelle Renault Clio van Spirit Racing Team en bestuurde deze samen met Rob Nieman. In de tweede race van het weekend eindigde het duo voor de ogen van vele tienduizenden mensen op de eerste positie in de SuperSport 1-klasse.

Voormalig GT4-kampioen Simon Knap

“Om te winnen op dit evenement is geweldig, eerlijk gezegd kom je daar natuurlijk wel hiervoor naar toe”, begint de voormalig ADAC GT3-coureur bij relaas. “Er zitten tienduizenden mensen op de tribune en dan is het heel erg mooi om te winnen. Het maakt het extra mooi omdat we tijdens de eerste race van het weekend heel veel pech hebben gehad. We hadden problemen bij de start, waar we in het gedrang kwamen. Daarna werkten de Full Course Yellows, Safety Cars en rode vlaggen ons ook tegen, dat was zeker niet om over naar huis te schrijven.”

“De tweede race viel daarentegen wel onze kant op. We reden allebei een hele sterke race en hebben we de race uiteindelijk gewoon kunnen winnen! Fantastisch! Dit is mijn eerste Supercar Challenge race ooit, dus het is zeker weten een mooi debuut.”

Voormalig GT4-kampioen Simon Knap

Waarom Simon dit weekend besloot om te gaan rijden is volgens hem vrij simpel: “Kijk een om je heen. Zoveel mensen op de tribunes die je zien rijden, de organisatie heeft ook alles goed geregeld. Het zat allemaal erg goed in elkaar.”

Ondanks zijn jarenlange ervaring in de internationale autosportkampioenschappen maakte hij dit weekend zijn debuut in de Supercar Challenge. Dat is opmerkelijk aangezien jonge coureurs vaak op nationaal niveau beginnen en de Supercar Challenge een uitstekende mogelijkheid biedt aan jonge talenten. Simon, die onder andere kampioen is geworden in de Formule Ford en de GT4 European Cup en onder andere voor AF Corse in een Ferrari reed in de GT3, blikt positief terug op zijn debuut in het kampioenschap van Nederlandse bodem: “De eerste keer in de Supercar Challenge is mij heel erg goed bevallen. Heerlijk dat we hebben gewonnen, de champagne smaakte heel goed”, zegt hij met een flinke glimlach op zijn gezicht.

Voormalig GT4-kampioen Simon Knap

Gelukkig hoefde hij niet aan het kampioenschap én zijn teamgenoot Rob Nieman te wennen: “Ik heb al twee jaar ervaring met Rob in Duitsland. Dus ik wist al wat ik met hem had kunnen verwachten. Ook het team deed een goede job en ik had al veel kilometers gereden hier op het circuit van Assen, het kwam dus allemaal mooi samen in de tweede race.”

Wat de toekomst brengt blijft gissen: “Het was een tof evenement, misschien ga ik nog wel meer races rijden dit jaar!”, sluit Simon Knap af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS