Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Team RaceArt vicekampioen met Roger Grouwels in de Supercar Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2022 15:07

MAASTRICHT - Team RaceArt heeft het seizoen 2022 afgesloten met een tweede plaats in het eindklassement van de Supercar Challenge. In het laatste evenement van het seizoen, Supercar Madness op TT Circuit Assen, sloot Roger Grouwels het jaar af met twee vijfde plaatsen in de zeer competitieve GT-Divisie.

Supercar Madness TT Circuit Assen Roger Grouwels Bentley GT3 1

Grouwels was bij aankomst in Drenthe al nagenoeg zeker van de tweede plaats in het klassement. Ondanks het missen van twee races bedroeg het gat met de achtervolgende Hein Koopman aan het begin van het weekend 26 punten. De Limburgse renstal trok met twee auto’s naar het Assen. Naast de Bentley Continental GT3 bestuurd door Roger zou zoon Jules tevens in actie komen met de Nissan GT-R GT3. Het team behaalde met de Nissan reeds twee overwinningen dit seizoen, maar moest de Japanner noodgedwongen vroegtijdig aan de kant zetten vanwege een versnellingsbakprobleem in de eerste vrije training. In plaats daarvan kon Jules instappen bij MV Motorsport in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Op zondag reed hij naar een keurige achtste plaats.

Supercar Madness TT Circuit Assen Roger Grouwels Bentley GT3 2

Voor Roger Grouwels ging het weekend in de Supercar Challenge onverminderd door. De Bentley nestelde zich tijdens de vrije trainingen in beide sessies in de top drie van het alsmaar sterker wordende GT-veld. In de kwalificatie op vrijdagmiddag moest Grouwels echter iets toegeven aan de armada aan BMW M6 GT3s. Hij kwalificeerde zich op de vijfde startplek voor beide races.

Supercar Madness TT Circuit Assen Roger Grouwels Bentley GT3 3

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS