Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

FEBO Racing sluit seizoen succesvol af - kampioen Dennis de Borst: "Top om met een zege af te sluiten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 november 2022 13:01

Assen – Het FEBO Racing Team heeft tijdens de Supercar Madness Finaleraces het autosportseizoen zeer sterk afgesloten. Dennis de Borst en Stan van Oord pakten op zaterdag een prima podiumplek en wisten deze prestatie zondag te overtreffen met een overwinning. Zo is een prachtig einde gekomen in een jaar waarin het team de zevende titel behaalde in de Supercar Challenge. Het TT-circuit van Assen was het toneel van de seizoensafsluiter van de Supercar Challenge.

Febo racing

Nadat De Borst de snelste was in de kwalificatie van de Supersport 1 divisie van de Supercar Challenge nam hij zaterdag plaats in de Hyundai i30N TCR voor de start van de race. Toen de rode lichten doofde moest hij alleen de BMW van Schouten voor zich dulden. De ondernemer uit de Zaanstreek volgde op een tweede stek. Hoewel het team hem sommeerde het rustig aan te doen, had Dennis zijn zinnen gezet op de leiding in de race. Zo zette hij de Hyundai naast de BMW en wat volgde was een prachtige dragrace tot aan de volgende bocht. “De Hyundai is net zo snel als de BMW van Bas Schouten. Zij aan zij reden we over de baan, maar ik had de binnenbocht. Zo pakte ik de zege in een mooi en fair gevecht met Bas. Misschien kon hij mij nog terugpakken, maar toch dook ik als leider de pits in voor de verplichte stop,” vertelde Dennis. Stan nam het stuur over. Het waren zijn eerste meters op het TT-circuit van Assen in dit jaar. Het tempo zat er goed in, maar het gat naar de leider was te groot. “Vanwege tracklimits hadden we vijf seconden straf. Ik reed het gat nog wel dicht, maar besloot de boel heel te houden en de wagen thuis te brengen,” vertelde Stan verstandig. Een prima tweede stek werd hun deel.

Febo Racing
Stan startte de wedstrijd op zondag, de daadwerkelijke afsluiter van het seizoen 2022. Hij begon zeer voortvarend, maar helaas werd de race al vroeg geneutraliseerd door een incident in de eerste bocht. Daarna kon hij de Hyundai de sporen geven en pakte de leiding in de klasse. Lang kon hij er niet vol voor gaan, want een volgende neutralisatie gooide roet in het eten. Halverwege de race was het Dennis die de eer had om de klus te klaren. Mister Febo zette geen stap verkeerd en stuurde zo naar de zege. Hiermee de kroon zettende op een al prachtig seizoen. “Top om dit toch al mooie seizoen zo met een zege af te sluiten. Het team heeft top werk geleverd en de Hyundai top geprepareerd. Samen met Stan hebben wij de klus zo kunnen klaren, met deze overwinning als resultaat!”

Uitslag race 1 (top 4) zaterdag 29 oktober, Madness Finaleraces
1. Remco de Beus, 2. Dennis de Borst / Stan van Oord, 3. Schouten / Schouten, 4. Tappel / Wisselink
Uitslag race 2 (top 3) zondag 30 oktober, Madness Finaleraces
1. Dennis de Borst / Stan van Oord, 2. Schouten / Schouten, 3. Remco de Beus

Eindstand (top 6) 2022 na 16 races Supercar Challenge, Supersport 1:
1. Dennis de Borst 343 [kampioen], 2. Remco de Beus 236, 3. Oscar Graper 133, 4. Stan van Oord 129, 5. Jonas de Kimpe / Priscilla Speelman 100, 6. Henk Tappel / Harold Wisselink 93

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS