Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Max Tubben en Max Weering pakken belangrijke zege in Assen: "Weer een succesvol weekend, dat is altijd lekker”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 augustus 2023 01:04

ASSEN - Max Tubben (21) uit het Nieuw-Weerdinge en Max Weering (23) uit Coevorden kwamen samen in actie op het TT-circuit van Assen tijdens de mateloos populaire Jack’s Racing Day, die zo'n 90.000 bezoekers trok. Voor Tubben en Weering was het dus een thuiswedstrijd en dat voelt altijd goed. Het voelde helemaal goed omdat het duo twee keer het podium mocht betreden. De coureurs van JR Motorsport reden in hun dikke BMW M6 GT3 in de eerste race naar een knappe tweede positie. In de twee race van het weekend slaagden de twee snelle coureurs er zelfs in om de race te winnen. Hierdoor hebben ze de leiding in het kampioenschap overgenomen.

Max Tubben en Max Weering

Met 185 punten voor Tubben en Weering hebben ze de leiding in het kampioenschap in handen. Ze hebben drie punten voorsprong op hun directe tegenstanders Jordin Poland en Mex Jansen, die eveneens rijden in de BMW M6 GT3.

Naast de geweldige prestaties was Tubben onder de indruk van het aantal bezoekers dat was opkomen draven om het evenement bij te wonen: “Het hele circuit zit vol met fans en dat maakt het natuurlijk nog mooier. De hoofdtribune zat vol, Strubben, Ramshoek, Geert Timmer. Echt geweldig om te zien dat er zoveel mensen zijn gekomen. En om dan hier op mijn thuiscircuit te winnen is natuurlijk helemaal geweldig.”

Afgezien van de eerste race van het seizoen, eindigden Tubben en Weering dit jaar nog niet buiten het podium. En scoorden ze in Zandvoort, Spa-Francorchamps en hier op Assen een overwinning. De jacht naar het kampioenschap is geopend en ieder detail zal vanaf nu cruciaal kunnen zijn: “De auto voelde echt top aan”, begint hij. “Misschien dat we qua balans nog iets beter kunnen, maar over het algemeen voelde het heel erg goed. Het gaat echt de goede kant op met de auto.”

“Het was weer een succesvol weekend, dat is altijd lekker”, begint Weering zijn verhaal. “We hadden in de kwalificatie wat pech. Er waren veel rode en gele vlaggen, dat gooide ons programma wat in de war. We lagen op P1, maar daarna kregen we tracklimits aan onze broek en kwamen we uiteindelijk op P6 terecht.”

Max Tubben en Max Weering

“Het was leuk dat ik mijn vrienden en familie kon uitnodigen op het circuit”, gaat Weering in op de vraag hoe het was om tijdens de Jack’s Racing Day te rijden voor zoveel publiek. “De fans op het circuit is natuurlijk leuk, maar als je aan het rijden bent heb je daar geen last van.”

“De eerste race ging eigenlijk ook wel prima. Ik deed de start en reed mooi naar voren en net één ronde nadat wij binnen waren gekomen was er een Full Course Yellow. Toen verloren we natuurlijk heel veel tijd. Toen is Tubben nog naar voren gereden en eindigden we tweede, anders hadden we die ook gewonnen.”

“De race ging heel erg goed”, vervolgt Tubben. “Max Weering reed een ijzersterke eerste stint. We startten vanaf P5 en pakte direct bij de start onze directe concurrent Mex Janssen. Hij heeft de stint mooi uitgereden en toen ik het stuur overnam moest ik tien seconden dicht zien te rijden naar Bart Arendsen. Dat heb ik kunnen doen en toen hebben we de race gewonnen. Max noemde het al de mooiste overwinning van het seizoen en daar ben ik het eigenlijk wel met hem eens”, gaat Tubben verder.

“De volgende race op Zandvoort kijk ik ook wel weer naar uit. Het is een baan waar ik al veel kilometers heb kunnen maken en het blijf ook een mooi baantje.” Weering is een andere mening toebedeeld: “Nee, ik ben nog steeds niet een grote fan van Zandvoort. Mijn baantje is het niet, maar we gaan toch proberen om allebei de races op onze naam te schrijven”

Max Tubben en Max Weering

Max Tubben en Max Weering worden ondersteund door een enthousiaste groep sponsoren:
Tuindeco
Gadero
Viscaal
LB installatiebedrijf Langeland Borgman
Berton
4 TrexLogistics BV
Wigchers Internationaal transport
HUMO service
Autobedrijf Ferdy Snijders
Mulder Hallenbouw
Kral-Westen
Het Kloosterwonen living en lifestyle
Trip Advocaten & Notarissen
Alrik Hekwerk en Omgevingsbeheer
Remmont BV
Gardenlux
Caprotech
RM Karting
JR Motorsport
Mike Lambers Montage
Juwelier Jan Mulder
HBG & Partners
Mark Wieringa
Bos Dynamics
De vastgoed factory
Mediasign Coevorden
Curbi Recycling

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS