Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nick Catsburg wint met Rowe Racing eerste VLN Nordschleife-race 2019, Indy Dontje P14, Bleekemolen P21 en Coronel P23

Uitgegeven door Miguel Bosch • 26 maart 2019 13:18 • Print artikel

Rowe Racing heeft de eerste VLN-race van het seizoen gewonnen. Op de Nürburgring-Nordschleife pakte het team met de Nederlander Nick Catsburg de zege na een inhaalactie in de laatste ronde door Catsburg’s teamgenoot John Edwards.Door dichte mist werd de start van de 65. ADAC Westfalenfahrt tot na het middaguur uitgesteld. Nadat de kwalificatie door de Rowe Racing BMW M6 GT3 van Connor De Phillippi, Tom Blomqvist en Mikkel Jensen als snelste was afgesloten, ging de race om 15:28 uur van start over een ingekorte racetijd van 2 uur en 45 minuten.

De Phillippi behield bij het doven van de lichten de leiding en liet de Konrad Motorsport Lamborghini Huracán GT3 Evo na enkele ronden achter zich. Nick Catsburg’s teamgenoot Marco Wittmann begon de race vanaf de vierde plaats op de grid.

Waar De Phillippi na 7 ronden de pits inkwam voor de eerste pitstop van de race, reed Rowe Racing-teamgenoot Wittmann twee ronden langer door. Dit gaf het trio Wittmann-Catsburg-Edwards de mogelijkheid om een late laatste pitstop te maken en daarmee minder lang verplicht te moeten wachten in de pits. Door deze keuze nam de nummer 99 Rowe Racing BMW de leiding van de zusterauto over en bleef het in die positie na de laatste pitstop met 25 minuten te gaan.Manthey Racing was echter bezig aan een sterke inhaalrace na een tegenvallende kwalificatie waarin de Porsche 991.2 GT3R van Patrick Pilet en Fred Makowiecki niet verder kwam dan de 10de startplek. Kort na de laatste pitstop van de Rowe BMW slipstreamde Pilet op Döttinger Höhe aan Edwards voorbij. Hoewel de Amerikaan kon aanhaken bij de nieuwe leider, was hij niet in staat een aanval te plaatsen.

In de laatste raceronde zag Edwards zijn kans schoon toen hij in zijn ooghoeken een Code 60-vlag vervangen zag worden door een groene. Terwijl Pilet zijn banden nog aan het opwarmen was en met 60 kilometer per uur naar de volgende baanpost reed, schoot Edwards naar de leiding. Edwards reed de laatste kilometers onbedreigd naar de eerste zege van het seizoen. Mikkel Jensen bracht de zuster BMW die lange tijd de wedstrijd leidde als derde over de eindstreep.

Indy Dontje kwam in de J2 Racing GetspeedPerformance Mercedes-AMG GT3 als 14de over de finish, Jeroen Bleekemolen reed in de Zakspeed SRT Viper GT3-R naar plaats 21, Tom Coronel eindigde met Nissan-team Kondo Racing als 23ste en Kay van Berlo werd vierde in de V6-klasse. Yelmer Buurman viel uit na een spectaculaire crash in de openingsronde waarbij hij op de gespinde J2 Racing GetspeedPerformance Mercedes-AMG GT3 van Fabian Schiller klapte. Ook Marco van Ramshorst viel uit.De volgende VLN-race vindt op 13 april plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS