Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Lamborghini benoemd tot leverancier van de safety car voor de Fanatec GT World Challenge Europe

Uitgegeven door Peter Vader • 8 april 2024 15:50

Lamborghini zal de officiële Safety Car en Leading Car leveren tijdens het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen 2024 dankzij een nieuwe overeenkomst tussen de Italiaanse fabrikant en SRO Motorsports Group. Beide rollen zullen worden vervuld door de Huracán Tecnica, een krachtig model met een V10-motor van 630 pk en een snelheid tot 325 km/u. Lamborghini zal dit jaar ook de Course Car, Medical Car en reserve Safety Car ter beschikking stellen tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa (26-30 juni). Het Urus-model van het merk zal worden gebruikt, met een speciaal merklogo om de honderdjarige editie van de Belgische uithoudingsklassieker te vieren.

Lamborghini_leverancier_safety_car_Fanatec_GT_World_Challenge_Europe

Deze overeenkomst voegt een nieuwe dimensie toe aan de relatie tussen Lamborghini en SRO Motorsports Group, die al bijna 30 jaar bestaat. SRO werd in 1995 opgericht door Stéphane Ratel om toezicht te houden op de Lamborghini Supertrofee. Zijn opvolger, de Lamborghini Super Trofeo, is al meer dan tien jaar een vertrouwde aanwezigheid op SRO-evenementen over de hele wereld.

Het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen 2024 is afgelopen weekend (5-7 april) van start gegaan op Circuit Paul Ricard, waarbij de Huracán Tecnica op zondagmiddag tijdens de drie uur durende Endurance Cup-race acte de présence gaf.

Stéphane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “Ik ben verheugd om Lamborghini aan te kondigen als de nieuwe Safety Car en Leading Car-leverancier voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en de CrowdStrike 24 Hours of Spa. SRO heeft een lange relatie met Lamborghini gehad, dus zij waren een natuurlijke partner om deze belangrijke rol op zich te nemen. Omdat we al vele jaren samenwerken, kennen en vertrouwen we elkaar, dus ik ben er zeker van dat het een succesvolle samenwerking zal worden.”Kalender_2024_Fanatec_GT_World_Challenge_Europe

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS