Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Toyota Gazoo Racing maakt details bekend van TGR GT Cup-2024 en van e-racen met PlayStation®5 en PlayStation®4

Uitgegeven door Peter Vader • 11 april 2024 16:01

Toyota Gazoo Racing (TGR) heeft details bekendgemaakt over de Toyota Gazoo Racing GT CUP (TGR GT Cup) 2024, een online racegame in “Gran Turismo 7” voor PlayStation®5*1 (PS5®) en PlayStation®4*1 (PS4) ®). Dit seizoen zullen in de laatste kwalificatieronde auto’s samenkomen van Subaru Corporation, Nissan Motor Corporation, Honda Racing Corporation en Mazda Motor Corporation, partners in de Super Taikyu Waigaya Club*2 uit de Super Taikyu-serie. In dit virtuele racekampioenschap wordt de èchte autosport gepromoot evenals tegelijkertijd de e-Motorsport. Bovendien zullen naast het bestaande GR-assortiment ook voertuigen van het merk Toyota en Lexus worden gebruikt.

Toyota Gazoo Racing TGR GT Cup-2024 e-racen met PlayStation®5 en PlayStation®4 Foto 1

De kwalificatieronde begint met de Virtual GR86/BRZ Cup (rondepartner is Subaru). Ronde 2 zal een race met HEV's bevatten, een van de diverse opties in de multi-pathway-aanpak. De Prius, 's werelds eerste in massa geproduceerde HEV en een drijvende kracht achter de populariteit ervan, zal voor het eerst zijn opwachting maken in deze competitie. Ronde 7 zal een verscheidenheid aan voertuigen samenbrengen buiten de grenzen van de fabrikanten, waaronder de Lexus RC F GT3 van TGR, die voor het eerst zijn opwachting maakt in de LMGT3-klasse van het FIA World Endurance Championship. Kijk uit naar een unieke en spannende kwalificatieronde die alleen te beleven is tijdens de TGR GT Cup.

Bovendien ontvangen alle gebruikers die aan het evenement deelnemen een miniatuur ‘GR010 Hybrid’ in het matzwarte kleurenschema 2024. Geniet van het ervaren van dit voortdurend evoluerende voertuig tijdens de TGR GT Cup, terwijl TGR ernaar streeft steeds betere auto's uit de autosport te maken.

Toyota Gazoo Racing TGR GT Cup-2024 e-racen met PlayStation®5 en PlayStation®4 Foto 2

Voortbordurend op vorig jaar zal de structuur van de competitie een competitiesysteem gebruiken op basis van het vaardigheidsniveau van de coureurs om het voor iedereen, zelfs beginners, gemakkelijk te maken om deel te nemen. De GT1 League op het hoogste niveau wordt gevolgd door twee competities: GT2 en GT3. Controleer de tijden in het in-game nieuws in Gran Turismo 7, aangezien de racetijden nogal verschillen en afhankelijk zijn van de competitie.

TGR is van plan een actieve betrokkenheid bij e-motorsportactiviteiten voort te zetten, zodat er meer dan ooit van motorsport kan worden genoten, over de grenzen van landen en generaties heen. De opzet van de competitie voor deelnemers van 17 jaar of jonger in Japan wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS