Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Joseph Warhurst en Tom Edgar veelbelovend rijdersduo voor FK Performance Motorsport in de ADAC GT4 Germany

Uitgegeven door Peter Vader • 6 april 2024 12:01

FK Performance Motorsport gaat in het seizoen 2024 zijn tweede seizoen in de ADAC GT4 Germany in. Na de ervaring van het debuutseizoen breidt het team uit Bremen zijn line-up uit en zal het met meerdere BMW M4 GT4's deelnemen aan de topklasse raceseries. Nadat het raceteam van Fabian Finck en Martin Kaemena Moh Ritson en Gianni van de Craats al heeft bevestigd als rijdersduo, is het Noord-Duitse team nu verheugd om de twee Britten Joseph Warhurst en Tom Edgar voor het komende racejaar te presenteren.

FK Performance Motorsport ADAC GT4 Germany foto 1

Joseph Warhurst staat op het punt om aan zijn eerste seizoen in een GT4-raceserie te beginnen. De Britse jongeling stapt over naar de ADAC GT4 Duitsland als regerend kampioen in de Porsche Sprint Challenge Groot-Brittannië. In voorgaande jaren nam hij deel aan het populaire Ginetta Junior Championship, waar hij ook kon strijden om podiumplaatsen.

Hij deelt de auto met zijn Britse landgenoot Tom Edgar, die overstapt van de GT4 European Series naar de ADAC GT4 Germany. De 19-jarige Brit wist vorig jaar een algemene overwinning te behalen in het GT4 European Championship en sloot het seizoen af op een sterke derde plaats in de Silver Cup. Tijdens de zes raceweekenden heeft Edgar veel ervaring kunnen opdoen met de BMW M4 GT4. Het jaar daarvoor nam hij deel aan de GT4-klasse van de British GT en kon daar ook een overwinning vieren, waardoor hij het seizoen op de vierde plaats in de klasse afsloot.

"Met Joseph Warhurst en Tom Edgar zullen twee zeer getalenteerde Britten onze tweede BMW M4 GT4 besturen in de ADAC GT4 Duitsland. Beiden hebben de afgelopen jaren grote successen kunnen boeken, wat ons het vertrouwen geeft dat we met hen kunnen strijden voor topresultaten in het komende seizoen!", aldus de twee teameigenaren Finck en Kaemena.

Voorlopige racekalender ADAC GT4 Duitsland 2024:

26/04 – 28/04 – Motorsport Arena Oschersleben
24.05. – 26.05. - Lausitzring
05.07. – 07.07. - Norisring
16.08. – 18.08. - Nürburgring
27.09. – 29.09. – Red Bull Ring (AT)
18/10 – 20/10 – Hockenheim


FK Performance Motorsport ADAC GT4 Germany foto 2

FK Performance Motorsport ADAC GT4 Germany foto 3Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS