Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FIA WEC Imola - Fuoco de snelste in FP2 met Ferrari bij de Hypercars en de TF Sport-Corvette snelste LMGT3

Uitgegeven door Peter Vader • 19 april 2024 19:22

De tweede ronde van het FIA WEC – de 6 Hours of Imola – wordt dit weekend (19-21 april) verreden terwijl de serie zijn debuut maakt op het iconische Autodromo Internazionale Enzo en Dino Ferrari in de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië. Vandaag was het de dag van de vrije trainingen, kortweg FP1 en FP2. Na afloop van de dag was Fuoco de snelste met een Ferrari bij de Hypercars en bij de LMGT3 zag je de TF Sport-Corvette opnieuw vooroplopen. Hierna vind je de belangrijkste feiten van de tweede vrije training tijdens de FIA WEC 6 Hours of Imola.

FIA WEC – de 6 Hours of Imola FP2 Ferrari Fuoco de snelste


Hypercars

Ferrari AF Corse voert de tijden aan in de tweede vrije training op Imola, met de Nr50 Ferrari 499 Hypercar aan de leiding in het Hypercar-veld met 19 auto's.

Antonio Fuoco zet een vroege vliegende ronde neer van 1.30.957 seconden en overtreft daarmee de Nr6 Porsche Penske, bestuurd door Kevin Estre. De Fransen zetten een tijd neer die 0,342 seconde langzamer was dan Fuoco's beste ronde.

Door een late aanvang van Robert Shwartzman wordt de Ferrari 499P, gerund door AF Corse, derde en is hij slechts 0,032 seconde verwijderd van de als tweede geplaatste Porsche.

De Nr8 Toyota Gazoo Racing GR010 Hypercar maakt er vier OEM's van in de top vier, terwijl Brendon Hartley de Japanse fabrikant na een matige FP1, een plaats hogerop duwt. De Kiwi piekt op een 1m31.729s voordat hij het stokje overgeeft aan teamgenoot Sebastien Buemi.

Nr12 Hertz Team Jota eindigt de sessie op de vijfde plaats, terwijl Callum IIott zijn indrukwekkende Hypercar-rookievorm voortzet in de klanten-Porsche 963. Hij zet een recordtijd van 1.32.300 minuten neer.

Peugeot TotalEnergies pakt de zesde plaats met de vernieuwde Nr94 9X8. Stoffel Vandoorne zet de zesde tijd neer, net voor de nummer 36-Alpine Endurance Team A424 Hypercar, bestuurd door Mick Schumacher.

Peugeot staat met twee auto's van in de top acht, met de Nr93 9X8 aan kop, voor de Nr51 Ferrari AF Corse 499P. Jean-Eric Vergne en James Calado reden de snelste ronden.

Raffaele Marciello in Nr15 BMW M Team Hypercar zorgt ervoor dat het Beierse merk de top tien binnensluipt, terwijl de Italiaan op het laatste moment zijn beste tijd van 1.32.684 neerzet.

FIA WEC – de 6 Hours of Imola FP2 TF Sport Corvette de snelste

LMGT3

TF Sport eindigde opnieuw op de eerste en tweede plaats in de laatste momenten van de sessie, toen auto Nr81 de Nr82 Corvette ZO6 met 0,2 seconde voorsprong had. Charlie Eastwood en Daniel Juncadella zetten opnieuw de tijden neer, nu de Amerikaanse Corvette er sterk begint uit te zien in Italië.

Een vliegende ronde van Alessio Rovera zorgt ervoor dat de Nr55 VISTA AF Corse-auto het snelste steigerende paard in LMGT3 is en hij de twee Corvettes van elkaar scheidt.

Heart of Racing pakt de vierde plaats, terwijl Alex Riberas piekt met een beste ronde van 1.42.530 in de Amerikaans ingeschreven Vantage LMGT3

De tijd van de Spanjaard is slechts 0,14 seconden sneller dan Davide Rigon in de Nr54 VISTA AF Corse Ferrari 296 LMGT3, die hij deelt met Thomas Flohr en Francesco Castellacci, die op de vijfde plaats eindigen.

De top zes wordt vervolledigd door de D’Station Aston Martin, waarin Marco Sorensen de tijd neerzet in de Vantage LMGT3-auto die hij deelt met Clement Mateu en Erwan Bastard

De trainingssessie kent een korte rode vlag situatie voor het bergen van de gestrande Nr82 TF Sport Corvette van Hiroshi Koizumi

De laatste en beslissende vrije training begint zaterdagochtend om 11:00 uur lokale tijd.

FIA WEC – de 6 Hours of Imola startveld


FIA WEC – de 6 Hours of Imola FP2 uitslag hypercars


FIA WEC – de 6 Hours of Imola FP2 uitslag LMGT3
Foto's: FIA WEC

FIA_WEC_6_Hours_of_Imola_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS