Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Loris Hezemans racet samen met Eric De Doncker - Motorsport 98 in een Mercedes AMG GT2 in Fanatec GT2 European Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2024 09:23

Loris Hezemans, vice-kampioen in de Fanatec GT World Endurance Silver Cup van vorig jaar, zal samen met de ervaren coureur Eric De Doncker en Motorsport 98 in een nieuwe Mercedes AMG GT2 racen. Hun doel is om mee te strijden voor de titel in de Fanatec GT2 European Series van 2024. Het eerste raceweekend vindt dit weekend plaats op het circuit van Paul Ricard.

Loris Hezemans Mercedes AMG GT2


Voor Hezemans is het zijn eerste start in GT2, maar hij is bekend met alle verschillende circuits op de kalender, aangezien hij vorig jaar deelnam aan de Fanatec GT World Endurance Series met Comtoyou racing en tweede werd in het Silver Cup-kampioenschap. De races worden verreden op 6 verschillende circuits, te beginnen met Paul Ricard, gevolgd door Misano, de F1-omloop van Spa-Francprchamps, Hockenheim, Monza en Barcelona, samen met de Fanatec GT World Series.

"De auto's zijn snel en krachtig, maar hebben minder aerodynamische downforce dan de GT3-auto's", zei Loris Hezemans. "Hierdoor beweegt de auto meer en dat is altijd leuk. Ik ben Eric De Doncker, Catherine en het team Motorsport 98 erg dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om dit seizoen met hun samen te werken. De deal is heel recent gesloten, dus ik heb nog maar een paar rondjes met de auto gereden, maar in die paar ronden voelde ik me al erg op mijn gemak met de auto."

Loris Hezemans


"Het concept van de GT2-serie is goed, het biedt privéteams met een combinatie van bronzen en zilveren coureurs de mogelijkheid om mee te strijden voor een algemeen kampioenschap, zonder dat ze het moeten opnemen tegen fabrieksteams. Het is een groot voordeel om iemand te hebben die zo ervaren is als Eric en die in een groot aantal verschillende kampioenschappen heeft gereden, daarom denk ik dat we samen een zeer competitieve line-up kunnen vormen."

De tweeFanatec GT2 European Series 2024 op Paul Ricard worden allebei verreden op zaterdag 6 april 2024 om 13:05 en 18:45 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS