Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Geëmotioneerde Jean-Michel Baert van Comtoyou Racing: "We hebben als een gek gewerkt"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 april 2024 20:00

Er viel op zondagavond, enkele minuten na de finish van de eerste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe op Circuit Paul Ricard, een mengeling van vermoeidheid en trots op de gezichten van de teamleden van Comtoyou Racing af te lezen. Tijdens de eerste race met Aston Martin was iedereen van het Belgische team diep moeten gaan. Maar de voldoening was er alleen maar groter door!

Comtoyou Racing op Circuit Paul Ricard

Ik ben vanavond echt trots op de teamleden van Comtoyou Racing”, stelde een geëmotioneerde Jean-Michel Baert. “Men kan zich niet inbeelden welke inspanningen we hebben moeten leveren om hier vier wagens op de startgrid te krijgen. In afwachting van de levering van onze vierde wagen kregen we een Vantage van een andere renstal te leen. Die kwam pas zondagavond in onze ateliers aan. Onze mensen hebben gewerkt als gek om de wagen voor de eerste vrije trainingen klaar te krijgen. Ze keken op geen inspanning en werkten dag en nacht… Ondanks de vermoeidheid wist iedereen toch de energie te vinden om dit weekend foutloos af te werken. En toen er tijdens de trainingen dan toch twee incidentjes voorvielen, begon men al aan de herstellingen terwijl de wisselstukken vanuit België nog onderweg waren… Bravo! Dit eerste, uitstekende, resultaat is dus meer dan verdiend.”

Zoals altijd zag de startgrid van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS er heel indrukwekkend uit: 54 GT3’s aan de start, van negen prestigieuze constructeurs. In dit hoogstaande startveld was de zevende plaats van Mattia Drudi, Marco Sørensen en Nicki Thiim – die de #007 deelden – dan ook een uitstekend resultaat. De drie fabrieksrijders lieten Comtoyou toe hun eerste punten met Aston Martin te scoren en meteen ook de beste teamresultaten in de Endurance Cup te evenaren, in 2023 behaald in Monza en Spa.

Comtoyou Racing op Circuit Paul Ricard

Een geluk komt nooit alleen en Comtoyou Racing kon meteen ook voor de eerste keer dit jaar van de geneugten van een klassepodium proeven. In een heel competitieve Bronze Cup, met niet minder dan 19 wagens aan de start, legde de Aston Martin Vantage GT3 #11 van John de Wilde, Kobe Pauwels en Job van Uitert beslag op een derde plaats. Een schitterende prestatie, zeker in de wetenschap dat John de Wilde en Job van Uitert hun debuut maakten in de Fanatec GT World Challenge Europe en dat Kobe Pauwels… pas aan zijn tweede race in het kampioenschap toe was!

“Dit podium in de Bronze Cup was onverwacht, maar een schitterende beloning voor iedereen”, bevestigt team manager François Verbist. “Als je een nieuw seizoen met een nieuwe wagen moet beginnen, en meteen vier exemplaren moet inzetten, dan is dat een enorme uitdaging. We hadden zeker graag wat meer voorbereidingstijd gehad, maar de customer racing-verantwoordelijken van Aston Martin hebben ons goed geholpen om voor ieder probleem een oplossing te vinden. Ik moet ook onze rijders en mecaniciens bedanken, die begrip toonden voor de situatie en het beste van zichzelf hebben gegeven. Het resultaat: onze wagens stonden alle vier aan de finish. Onze drie fabrieksrijders wisten in de wedstrijd over drie uur van de 17de naar de zevende plaats op te klimmen en ons Bronze Cup-trio veroverde meteen een podiumplaats. Voor de twee wagens in de Silver Cup liep het iets moeilijker, maar het moge duidelijk zijn dat de trio’s Nicolas Baert-Esteban Muth-Sebastian Øgaard en Sam Dejonghe-Matisse Lismont-Charles Clark over heel wat potentieel beschikken. Na de rush van de afgelopen weken om de wagens klaar te stomen – wagens die we maar één voor één konden ontvangen – beschikken we nu over meer tijd om de volgende races voor te bereiden. Ik heb dan ook alle vertrouwen in het vervolg van het seizoen.”

Comtoyou Racing op Circuit Paul Ricard

Dat vervolg van de Endurance Cup wordt meteen het hoogtepunt van het seizoen, met de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa eind juni! Voordien is Comtoyou Racing in ‘Sprint Cup’ modus actief, met twee manches geprogrammeerd in Brands Hatch (4 en 5 mei) en Misano (17 en 18 mei). Hoe de rijdersduo’s voor de Aston Martin Vantage GT3’s van het Belgische team er daar zullen uitzien? Dat vertellen we u binnenkort!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS