Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De Nordschleife roept opnieuw: Tim Heinemann komt voor Falken Motorsports uit in de ADAC 24h Qualifiers

Uitgegeven door Peter Vader • 12 april 2024 09:02

De Nordschleife roept komend weekend 13 en 14 april opnieuw: Tim Heinemann is dit weekend weer op pad op wat waarschijnlijk het beroemdste circuit ter wereld is. De DTM-coureur van vorig jaar rijdt met een Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports tijdens de ADAC 24h Qualifiers. Hij zal de auto delen met wisselende partners. In de race van zaterdag zal hij samen met Sven Müller aan de start verschijnen, terwijl op zondag Nico Menzel en Martin Ragginger de auto zullen delen met Heinemann.

ADAC 24h Qualifiers Falken Motorsport Tim Heinemann Foto 1
Tim Heinemann

De ADAC 24h Qualifiers is de generale repetitie voor coureurs en teams van de ADAC RAVENOL 24h Nürburgring. Zij ontmoeten elkaar voor de eerste krachtmeting. Met in totaal 11 uur race-actie waait de flair van de legendarische 24-uurs endurance race door de Groene Hel en verschijnen er nu al de topteams op de baan. Van zaterdag tot en met zondag krijgen de teams de kans om hun auto's op de proef te stellen in twee afzonderlijk beoordeelde races en twee topkwalificatiesessies.

Het is de laatste strijd voor de grootste endurance van het jaar. De laatste kans voor de ruim 100 racewagens en hun bijna 500 coureurs om zich voor te bereiden op het meest veeleisende racecircuit ter wereld. Voor veel teams maken de ADAC 24h Nürburgring Qualifiers deel uit van het verplichte programma voorafgaand aan de ADAC RAVENOL 24h Nürburgring.

De twee races worden door veel teams beschouwd als een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de legendarische 24 uursrace op de Nürburgring. 28 GT3-auto's en 131 auto's staan op de voorlopige deelnemerslijst. Dit jaar maken de twee races van de ADAC 24h Qualifiers voor het eerst deel uit van het ADAC Nürburgring Endurance Series-kampioenschap. De wedstrijden starten op zaterdag om 17:30 uur en op zondag om 13:00 uur. Beide races zijn te volgen in de livestream op YouTube.

Tim Heinemann: "Na de podiumplaats van afgelopen weekend bij de seizoensopener van de NLS, ben ik erg blij dat ik een paar dagen later weer op de Nordschleife ben. Races op de Nürburgring-Nordschleife zijn altijd iets heel speciaals voor het hele team. Natuurlijk ligt onze focus vooral op de voorbereiding op de 24-uursrace, maar na de geweldige resultaten van de NLS-seizoensopener gaan we optimistisch het weekend in."

ADAC 24h Qualifiers Falken Motorsport Tim Heinemann Foto 2

ADAC 24h Qualifiers Falken Motorsport Tim Heinemann Foto 3

ADAC 24h Qualifiers Falken Motorsport Tim Heinemann Foto 4

ADAC 24h Qualifiers Falken Motorsport Tim Heinemann Foto 5Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS