Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Seizoensstart voor PROsport Racing bij de Nürburgring Endurance Series en de GT4 European Series!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 april 2024 08:29

Voor PROsport Racing wordt het komend weekend erg druk vanwege hun deelname aan de seizoensopener van de Nürburgring Endurance Series zowel als de GT4 European Series! Het raceteam uit Wiesemscheid (D) staat een overvol raceweekend te wachten, aangezien ze met vier auto’s aan de twee races van de ADAC Nürburgring Endurance Series deelnemen. Tegelijkertijd zet het raceteam twee auto's in voor de GT4 European Series powered by RAFA Racing Club.

PROsport Racing foto 1Foto: Eric Metz

Op de Nordschleife begint het intensieve voorbereidingsprogramma voor de 24 uursrace voor PROsport. Bij de start van het NLS-seizoen zullen maximaal vier voertuigen (één GT3 en drie GT4 Aston Martins) worden ingezet. De tweede GT3 en de BMW M4 GT4 zullen vanwege planningsconflicten pas op een later tijdstip aan het seizoen beginnen.

Marek Böckmann kruipt beurtelings achter het stuur van de GT3 met de twee Belgen Maxime Dumarey en Simon Balcaen. De auto met startnummer #17 zal zoals gebruikelijk meedoen in de SP9 Pro-Am. Het trio wil de succesvolle reeks van vorig jaar voortzetten, die eindigde met het winnen van de klassetitel door Dumarey.

In SP10 zullen er drie Vantage GT4’s aan de start staan. Célia Martin en Jasmin Preisig vormen een volledig vrouwelijk duo. Met de auto met startnummer #177 zal PROsport Racing nog auto in deze klasse inzetten. Onder meer Steven Palette, die in 2020 kampioen werd in de Silver Cup van de GT World Challenge Europe Sprint Cup, gaat in de auto racen. Palette maakte zijn debuut voor het team tijdens de 24 uur van Dubai.

De twee vieruursraces beginnen op zaterdag en zondag om 12:00 uur. De kwalificatie begint traditioneel op beide dagen om 08:30 uur. De twee races van de ADAC Nürburgring Endurance Series zijn ook te volgen via YouTube.

PROsport Racing foto 2
Foto: Axel Weichert

Tegelijkertijd neemt het raceteam deel aan de GT4 European Series in Le Castellet. In Zuid-Frankrijk brengt de ploeg uit Wiesemscheid twee Aston Martins aan de start. Hugo Sasse en Raphael Rennhofer, evenals Hendrik Still en Fabio Rauer delen de twee Vantages.

De twee één uursraces in Zuid-Frankrijk starten zaterdag om 16:40 uur en zondag om 11:20 uur. De twee kampioenschapsraces zijn in Engelse en Duitse streams te volgen op het officiële YouTube-kanaal van de raceserie.

“We hebben een uitdagend weekend voor de boeg. We racen in twee raceseries met in totaal zes voertuigen. Veel dank aan mijn team voor deze sterke prestatie!” aldus PROsport Racing-teambaas Chris Esser. “We zijn blij dat het seizoen eindelijk begint!”

PROsport Racing foto 3
Foto: Eric MetzProsport-racing-Logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS