Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Benjamin Lessennes met McLaren van Equipe Verschuur in de GT4 European Series

Uitgegeven door Johan Vis • 6 maart 2019 09:50 • Print artikel

Vorig jaar maakte hij bij zijn debuut in de wereldbeker voor toerwagens (FIA WTCR) al indruk, en nu maakt Benjamin Lessennes zich op voor een nieuwe uitdaging. Na op de Honda Civic van Boutsen Ginion Racing schitterend de herstellende Tiago Monteiro te hebben vervangen, hoopt de 19-jarige Belg zich nu in de GT-racerij in de kijker te rijden. In 2019 neemt Lessennes deel aan de GT4 European Series, aan het stuur van een McLaren 570s GT4 van Équipe Verschuur. Benjamins ploegmaat wordt de Brit Daniel McKay, afkomstig uit het British GT.

null

“Sinds ik van het karten ben overgestapt naar de autosport heb ik me toegelegd op races voor toerismewagens”, stelt de TCR Benelux-kampioen van 2017. “Nu krijg ik echter een uitstekende gelegenheid om met een GT-bolide te rijden en samen te werken met een heel prestigieuze constructeur. Dat wordt een heel nieuwe ervaring voor mij. De GT4 European Series staat hoog aangeschreven en is ook van hoog niveau. Ik ben er zeker van dat we samen met Équipe Verschuur en mijn teammaat Daniel onmiddellijk voorin kunnen meedraaien. Ik zou ook alle personen die in me geloven en me in dit project steunen willen
bedanken, samen met Tiago Monteiro en zijn Skywalker Management structuur, voor het uitstekende werk dat ze afgelopen winter hebben verricht.”

De Portugees, sinds juli manager van de jonge Belg, beschouwt deze nieuwe stap in de carrière van zijn jonge pupil als veelbelovend. “Het is voor hem een uitstekende gelegenheid om te tonen hoe snel en polyvalent hij wel is”, bevestigt de ex-F1-rijder. “Na zijn opmerkelijke mondiaal debuut vorig jaar, zal hij dit jaar voor de bevestiging moeten zorgen in wat één van de meest populaire categorieën van de moderne autosport is. In deze tijden moeten professionele rijders zich in gelijk welke auto kunnen bewijzen, en in staat zijn om van het ene naar het andere kampioenschap over te stappen. Met een GT4 racen wordt dus een belangrijke stap voor hem!”

De GT4 European Series bestaat uit zes manches, met een start half april in Monza en een finale op 1 september op de Nürburgring. Ondertussen trekt Benjamin ook naar Brands Hatch (4 en 5 mei), Circuit Paul Ricard (1 en 2 juni), Misano (29 en 30 juni) en Zandvoort (13 en 14 juli).

“Dit wordt uiteraard het belangrijkste programma van mijn seizoen”, stelt de jongeman met een brede glimlach. “Maar iedereen dit me een beetje kent, weet dat ik zoveel mogelijk wil rijden. Samen met Tiago en mijn entourage staan we dus open voor elk voorstel. Voor ons is het overduidelijk dat deze stap naar de GT4 niet wil zeggen dat de deur richting TCR nu gesloten is. Wat ook het kampioenschap is, als er zich een goed voorstel aandient, zullen we dat terdege analyseren. Maar ik moet toegeven dat deze nieuwe uitdaging in GT4 me heel erg motiveert!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS