Formule 1

VIDEO - Toto Wolff over Mick Schumacher: “Ik denk dat hij het verdient om op de grid te staan”

Uitgegeven door Peter Vader • 13 september 2023 16:18

De connectie van Toto Wolff met de familie Schumacher is al jaren duidelijk. Vader Michael reed voor ‘zijn’ Mercedes team, maar haalde nooit hetzelfde succes als hij deed met Ferrari. Andere tijden zullen we maar zeggen. Zoon Mick rijdt tegenwoordig voor Mercedes, maar ook hij scoort nog niet voldoende om een vast stoeltje in een Mercedes F1-bolide te krijgen. Zware concurrentie van een achtvoudig F1-wereldkampioen en van een andere, uiterst getalenteerde, jonge coureur, zullen we maar zeggen. En toch maakt de Mercedes-teambaas Toto Wolff zich hard voor Mick Schumacher. Terwijl Albon waar mogelijk punten heeft gescoord voor Williams, moet de Amerikaanse rookie Logan Sargeant in de andere auto zich nog steeds bewijzen. Het lijkt erop dat de F1 ver boven zijn niveau is, omdat hij behoorlijk voorbijgestreefd wordt door zijn teamgenoot. Om nog maar te zwijgen van Sargeant ’s voortdurende crashes. En het is geen geheim dat Wolff aandringt om Mick Schumacher, de reservecoureur van Mercedes, op de stoel van Sargeant te plaatsen, vooral omdat de Amerikaan nog moet worden bevestigd door Williams voor seizoen 2024.

Mick_Schumacher_Mercedes_F1

“Ik denk dat hij het verdient om op de grid te staan”, zei Wolff over Mick Schumacher, geciteerd door GrandPrix247. “Op het moment dat je voor langere tijd geen vertrouwen meer hebt in een auto, hoe meer druk je jezelf oplegt, hoe minder goed je presteert. En ik denk dat dit bij Haas met Mick is gebeurd. Hij is snel. Als je F3 en F2 wint, zit er een groot potentieel in je, en hij heeft dat nooit kunnen laten zien. Ik ben blij dat we een derde coureur hebben, waarvan ik weet dat die het werk zal doen als een van ons een slechte vis eet! Zijn bijdrage in de simulator is enorm en dat zorgt ervoor dat we van vrijdag op zaterdag soms grote sprongen maken omdat hij ‘s nachts zijn sokken uittrekt”, legt Wolff uit.

Schumacher reed twee seizoenen voor Haas (2021 en 2022), maar had moeite om te presteren bij het Amerikaanse team, vooral omdat het team geen omgeving bood voor een nieuwkomer om te leren en zich te ontwikkelen. Guenther Steiner gaf tijdens zijn carričre meer kritiek dan begeleiding voor de Duitser. Schumacher had een moeilijke tijd met het Has-team. Met als gevolg dat hij nu reserverijder bij Mercedes is. Hoe nu verder?

Mick_Schumacher_tekent_bij_Mercedes
Mick Schumacher tekent bij Mercedes, rechts aan tafel teambaas Toto WolffBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS