Formule 1

Verstappen heeft er geen last van! Maar Bottas moet op de blaren zitten: "Kunnen niet pushen"

Uitgegeven door Bart • 19 oktober 2018 06:55

Valtteri Bottas baalt van de huidige banden van Pirelli. Volgens de Fin van Mercedes moet hij zich bijna iedere race inhouden om de banden te sparen. Anders leidt dit tot enorme blaren op zijn banden. "We moeten de banden enorm vaak sparen", zegt Bottas tegen het Braziliaanse O Globo. "Dit seizoen in bijna iedere race en zeker in de meeste recente races."

Valtteri Bottas


Bottas en diverse andere coureurs klagen al het hele jaar over blaren op de banden. Opmerkelijk genoeg zijn er ook coureurs die nauwelijks met dit probleem kampen, waaronder Max Verstappen. "Als we een bepaalde temperatuur bereiken, kunnen we niet meer pushen", zegt Bottas. "We willen die temperatuur niet overschrijden. Dat is niet ideaal, omdat er zo veel potentie in deze auto's zit."

Voor komend jaar blijft Pirelli de bandenleverancier en Bottas heeft goede hoop op betere banden in 2019. "Ik heb al enkele tests voor komend jaar gereden en ze doen echt hun best om betere banden af te leveren. Hopelijk worden ze beter dan de huidige banden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS