Formule 1

Theoretische vierde plaats nog steeds het doel voor Sergio Perez: "Geen moeilijke rekensom"

Uitgegeven door Bart • 11 oktober 2018 04:08 • Print artikel

De laatste twee seizoenen eindigde het team van Force India op de vierde plaats bij de constructeurs. Door het verlies van alle punten halverwege het seizoen is dat nu niet haalbaar, maar die vierde plaats blijft wel het doel voor Sergio Perez. "Als we na Abu Dhabi alle punten bij elkaar optellen, wil ik op de vierde plaats staan", zegt de Mexicaan tegen RaceFans.

Sergio Perez


Force India raakte na de Grand Prix van Hongarije alle punten kwijt, omdat het na de overname door Lawrence Stroll en consorten als nieuw team verder ging in de Formule 1. Sindsdien presteren Perez en Esteban Ocon sterk en haalde ze al weer 43 punten. Met de 59 punten van voor de zomerbreak zou het team stevig vierde hebben gestaan met een voorsprong van tien punten op Renault.

"Momenteel staan we zevende en is de zesde plek ons doel", zegt Perez. "Het zou geweldig zijn als we McLaren voor het einde van het seizoen nog inhalen. Maar dat is niet relevant voor mij. Ik reken na de race in Abu Dhabi hoeveel punten we over het hele jaar hebben gedaan en dat is geen moeilijke rekensom. Het hoofddoel van het team is om die theoretische vierde plaats binnen te halen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS