Formule 1

Teamorders Mercedes mentale klap voor Valtteri Bottas: "Hij gaat dit jaar nog races winnen"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2018 12:46 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft dit jaar nog geen zege kunnen vieren. De grootste kans voor de Mercedes-coureur lag in Rusland, maar vanwege teamorders moest hij de overwinning aan teamgenoot Lewis Hamilton laten. In Japan kwam de Fin nooit in de buurt van een ontketende Hamilton. Achteraf denkt teambaas Toto Wolff wel te weten waar de oorzaak ligt. "Een coureur wil altijd races en kampioenschappen winnen", zegt de Oostenrijker tegen Autosport. "Als je hem die kans ontneemt, is dat mentaal een harde klap."

Valtteri Bottas


"Valtteri heeft ons aangegeven daar geen last van te hebben, maar ik denk dat het toch een kleine rol speelt", zegt de teambaas van Mercedes. "Hij is een geweldige teamspeler en dat kunnen ons niet genoeg beseffen. Na de race in Sotsji hadden we een discussie waarbij Valtteri zei onze beslissing volledig te begrijpen. Hij zei hetzelfde gedaan te hebben als hij in mijn schoenen stond."

Bottas weet dan ook wat hem in 2019 te doen staat om niet weer in deze situatie te belanden. "Valtteri zei me het volgende", vertelt Wolff. "Ik moet beter presteren dan Lewis in het begin van het seizoen en meer overwinning behalen. Dan kom ik een positie om ook voor de titel te kunnen vechten. Maak je over mij maar geen zorgen."

"Valtteri gaat dit jaar zeker nog een overwinning pakken", voorspelt Wolff. "En in de rest van zijn carriŤre gaat hij nog veel meer winnen. Volgend jaar begint hij aan zijn derde jaar bij Mercedes en zal hij weer een stap omhoog zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS