Formule 1

Sebastian Vettel verrast door strategie Max Verstappen: "Red Bull zal hun reden hebben..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2018 06:52 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft in een enorm spannende kwalificatie de pole-position voor de Grand Prix van Canada binnen gesleept. Het betekende tevens voor het eerst pole voor Ferrari sinds 2001. In de persconferentie na de race was Vettel blij met zijn pole position, maar hij vond het wel opmerkelijk voor welke bandenstrategie Max Verstappen en Daniel Ricciardo hadden gekozen.

Sebastian Vettel F1

De Red Bull-coureurs starten op de hyper-soft, terwijl Ferrari er met Vettel voor koos om de race van pole position te beginnen op de hardere ultra-soft compound band. De Duitser gelooft in de keuze van zijn team. "We deden wat we wilden doen", zei Vettel over hun strategie. Hij twijfelt aan de bandenkeuze die Red Bull Racing deed. "Ik denk niet dat hyper-soft het juiste compound band is voor de race. Dus ik ben wel verrast dat beide Red Bull's deze keuze hebben gemaakt, maar zij zullen hun reden hebben. We zulle het zien wat er gebeurt!"

Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Pak dan die speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS