Formule 1

Sebastian Vettel is totaal anders bij Aston Martin; "Hij hield zijn zenuwen in bedwang en rook zijn kans"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2021 19:07 • Print artikel

Bij Sebastian Vettel lijkt eindelijk zijn zelfvertrouwen te herstellen, na zijn noodlottige einde van zijn Ferrari-avontuur. Dat is de mening van Kai Ebel, het legendarische gezicht van RTL Duitsland, die jarenlang de televisieverslaggeving van de Formule 1 deed in Duitsland. Hij deed de uitspraak nadat Vettel zegevierend tevoorschijn kwam uit zijn strijd om op snelheid te komen bij zijn nieuwe werkgever Aston Martin, door als tweede te eindigen in Bakoe. "Hij deed alles goed, hield zijn zenuwen in bedwang en rook zijn kans", vertelde Ebel aan het tijdschrift AvD Motor und Sport van Sport1.

Sebastian_Vetel_P2_podium_Bakoe

Een trage start
Sommigen waren echter druk bezig de 33-jarige Duitser al af te schrijven na zijn trage start in 2021, maar zelfs Vettel geeft toe dat het resultaat "veel betekent". Hij verklaarde erover in een bericht van grandpx.news: "Het is duidelijk dat het een moeilijke start van het jaar voor ons was. We hadden wat meer verwacht, nadat het team vorig jaar zo'n sterk jaar had, maar ik had er vertrouwen in dat het op een gegeven moment zou gaan klikken."

Een lange malaise
Kai Ebel denkt dat de lange malaise van Vettel terug te voeren is op het moment dat zijn relatie met Ferrari begon te verzuren. "Een paar jaar lang was hij vrijwel onverslaanbaar, hij won maar liefst vier wereldtitels", zei Ebel. “Het betekende dat hij met de borst vooruit en opgeheven hoofd kon rondlopen. Maar toen arriveerde hij bij een team waar iemand hem versloeg. Dan kun je aan jezelf gaan twijfelen en onzeker worden. Hij moest zich weer omhoog werken. Voor mij was het gewoon een kwestie van zijn mindset. Ik denk dat het nu beter gaat. We zien al een heel andere Sebastian Vettel", voegde Ebel eraan toe.

Een familiale omgeving
Kai Ebel zegt dat Vettel een F1-coureur is die zowel "een familiale omgeving" binnen zijn team nodig heeft, als ook "zich comfortabel voelen binnen en buiten de auto". “Dat was het geval bij Red Bull. Toen ging hij naar Ferrari, waar de hazen anders lopen. Hij voelde zich nog steeds op zijn gemak in het gezelschap van zijn vriend Kimi Räikkönen. Maar er veranderde iets toen Charles Leclerc binnenkwam. Vettel was niet langer de grote jongen. De zekere, warme deken die Vettel nodig heeft, was verdwenen", zei hij. Maar nu hij bij Aston Martin rijdt, zien we stap-voor-stap de oude Vettel weer terugkeren. Terug van weggeweest, zou je kunnen zeggen, hoewel er nog steeds wel wat stappen gezet moeten worden. Maar het begin (van herstel) is er.

Sebastian_Vettel_Bakoe_P2Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS