Formule 1

Ross Brawn: "Pirelli moet werken aan het verbeteren van de banden, maar ik ben ook van mening ..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 november 2018 10:35 • Print artikel

Ross Brawn zei dat de officiŽle bandenleverancier Pirelli moet werken aan het spannender maken van de F1-show. De F1-baas van Liberty Media zei dat de recente Mexicaanse Grand Prix een ander voorbeeld is van de "twee-klassen maatschappij" die momenteel aan de hand is.

Pirelli Formule 1 Tire Cologne

"Afgezien van de gebruikelijke verschillen in prestaties van de racewagens zelf, was het bandenbeheer verantwoordelijk voor de ietwat flauwe gang van zaken tijdens de race", zei Brawn, verwijzend naar het on-track-spektakel in Mexico, aldus sportsmole.co.uk. "Nico Hulkenberg, Charles Leclerc, Stoffel Vandoorne en Marcus Ericsson maakten allemaal slechts ťťn pitstop en alle vier waren ze zeer voorzichtig omdat ze de finish met dezelfde banden wilden halen." Brawn zei dat het niet goed was voor de show, maar hij erkende dat Pirelli's ingenieurs worstelen met een 'moeilijke uitdaging'. Aan de ťne kant moeten ze banden maken die slijten en spannende races creŽren, maar aan de andere kant willen de coureurs het potentieel van hun auto volledig benutten met stevig rubber", legde hij uit. "Het is niet altijd gemakkelijk om het juiste compromis te vinden, omdat het eigenlijk tegengesteld is. Het is dus erg belangrijk dat we samenwerken", zei Brawn.

Op dit moment onderzoekt Liberty Media de mogelijkheden om in de toekomst door te gaan met Pirelli, maar ook om de teams in 2020 naar Hankook-banden te laten overstappen. "De beslissing is niet in onze handen", zei Ferrari's teambaas Maurizio Arrivabene, "... maar persoonlijk ben ik van mening dat je niet alle opgedane ervaring van de afgelopen jaren, over boord moet zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS