Formule 1

Romain Grosjean zegt veel geleerd te hebben van zijn fouten: "Alles viel op de juiste plek"

Uitgegeven door Bart • 15 december 2018 15:24 • Print artikel

Romain Grosjean kende een zwakke start van het Formule 1-jaar. De Haas-coureur maakte meerdere grote fouten en zorgde voor verschillende crashes. Fouten die je kunt verwachten van een rookie, maar niet van een coureur met de ervaring van de Fransman. Grosjean herstelde zich in de tweede seizoenshelft, maar weet ook dat een herhaling hem in 2019 niet mag overkomen. "Ik kan niet weer dezelfde fouten maken", zegt Grosjean in een interview met Motorsport Network.

Romain Grosjean


"Ik zou het mezelf niet in dank afnemen als ik in 2019 een zelfde seizoensstart heb", legt Grosjean uit. "Ik heb zeker veel geleerd dit jaar en snap waarom sommige dingen zijn gebeurd. Ik herinner me de week voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland nog goed. Voordat ik in de auto stapte zei ik 'Ik ben terug' en ik was ook terug op mijn oude niveau. Alles viel op de juiste plek"

Grosjean is komend jaar opnieuw de teamgenoot van Kevin Magnussen bij het team van Haas. Beide coureurs kregen een nieuw contract na hun prestaties in 2018.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS