Formule 1

Red Bull reageert op 'wilde speculaties' na het vertrek van Esteban Ocon bij Alpine

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2024 15:40

NadatRed Bull zondag op social media had verkondigd dat er een aankondiging aan zat te komen, waarop Alpine vervolgens onthulde dat Esteban Ocon het team verlaat, grapte de Oostenrijkse renstal over 'wilde speculaties' na hun 'stay tuned’-bericht.

Esteban Ocon Alpine F1


De F1-wereld wachtte en wachtte, en wachtte nog meer en toen kwam het: 'Esteban Ocon en Alpine zijn 'samen overeengekomen om uit elkaar te gaan' na 2024'.

Het was niet de aankondiging die was verwacht, maar Red Bull moest er wel om lachen en kwam met een korte verklaring als reactie op Threads: “We begrijpen dat Alpine F1, zonder onze toestemming, een verklaring heeft uitgegeven met betrekking tot Esteban Ocon, wat wilde speculaties heeft veroorzaakt over onze ‘Stay tuned’-aankondiging.”

Het was een woordspeling op Oscar Piastri's 'zonder mijn toestemming heeft Alpine F1 een persbericht uitgegeven'-tweet uit 2022 in de aanloop naar de overstap van de Australiër naar McLaren.

Het is veilig om te zeggen dat Red Bulls 'stay tuned’-bericht niet over Ocon ging, aangezien de Fransman hoogstwaarschijnlijk niet voorkomt in de plannen van het team van Max Verstappen en Pérez naar verluidt op het punt staat om bij te tekenen. Het liet Ocon nadenken over zijn toekomst.

“Ik zal mijn plannen zeer binnenkort bekendmaken, maar in de tussentijd ligt mijn volledige focus op het leveren van prestaties voor dit team en een succesvolle rest van het seizoen”, zei hij in de verklaring van Alpine.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS