Formule 1

Red Bull is kwetsbaar: Helmut Marko voorspelt moment van de waarheid

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2024 05:03

Helmut Marko heeft toegegeven dat Red Bull 'een probleem zal hebben' als de RB20 niet competitief is tijdens de Grand Prix van Spanje later deze maand, nadat de vader van Max Verstappen, Jos Verstappen zijn zorgen uitte over RB20.

Helmut Marko Red Bull Racing F1

Na het meest dominante seizoen in de geschiedenis in 2023, waarin Red Bull op één na alle 22 races won, werd verwacht dat Red Bull dit jaar opnieuw zou domineren.

Maar Red Bull leek de afgelopen weken steeds kwetsbaarder door de overwinningen van McLaren en Ferrari in respectievelijk Miami en Monaco.

Verstappen Sr vertelde aan De Telegraaf: "Er zullen andere circuits zijn waar Red Bull het weer goed zal doen, maar ik ben heel benieuwd hoe ze deze problemen gaan oplossen."

"Ze zullen er iets aan moeten doen, begrijpen waar bepaalde moeilijkheden vandaan komen. Ondertussen is het duidelijk dat McLaren en Ferrari steeds dichter bij komen."

"Max is goed geweest in het verbergen van sommige problemen, maar je kunt zien hoe groot het verschil is tussen hem en zijn teamgenoot. Ik heb het idee dat er een einde is gekomen aan Red Bulls dominante periode."

Helmut Marko blijft positief over de performance: "We geloven dat we nog steeds superieur zullen zijn op conventionele circuits zoals Barcelona. Zo niet, dan hebben we inderdaad een probleem. Ik denk dat de factor Verstappen ook doorslaggevend zal zijn op circuits die minder gunstig voor ons zijn."

"Max is in topvorm en maakt het verschil. Er is geen andere coureur die elke ronde op de limiet kan rijden zonder fouten te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS