Formule 1

RB14 van Max Verstappen is niet meer dezelfde sinds Barcelona: "Elke keer eigenlijk wel wat nieuws"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2018 06:08 • Print artikel

De Formule 1-auto (Red Bull RB14), die Max Verstappen aan het begin van het seizoen tijdens de Pre-season-testen in Barcelona kreeg, is op het einde van het jaar niet meer dezelfde als toen het seizoen begon. “De auto is gedurende het seizoen bijna nooit meer in de fabriek. Deze wordt op het circuit zelf klaargemaakt en eventuele updates worden dan ook op locatie toegepast", legde Max uit op Verstappen.nl. "Het chassis wordt erop aangepast. Als het een drastische update is, krijgen we zelfs een nieuw chassis. Dat hebben we vorig jaar gehad, toen het in het begin van het seizoen nog niet zo lekker liep met de auto.”

Max Verstappen


“Dit jaar komt er tijdens een raceweekend bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel bij of nieuwe sidepods. Ook aan de vloer worden bijna elk weekend weer wat dingetjes aangepast waarvan ze denken dat het beter is. Er is dus elke keer eigenlijk wel wat nieuws. Na de zomerstop had ik bijvoorbeeld een nieuw stuurtje voor de eerste vrije training. Dat was van een lichter materiaal en er zaten weer wat andere knoppen op.”

“Wat ik aan het begin van het seizoen eigenlijk heel apart vind, is dat de auto is ontwikkeld, maar er tot aan de week van de eerste testdag eigenlijk nog geen complete auto is, alleen onderdelen. Op een gegeven moment komt het chassis en dan wordt de auto langzaam opgebouwd. De dag voordat het testen begint, heb je dan ook pas een auto. Alles moet dus perfect passen en dat is bij Red Bull ook wel de kunst. Ze kunnen zo lang als mogelijk doorontwikkelen en daarna kunnen we meteen gaan testen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS