Formule 1

Nico Rosberg sluit terugkeer naar Formule 1 uit: 'Je kunt me niet motiveren met geld'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2021 18:10 • Print artikel

Het is alweer een tijdje geleden dat Nico Rosberg in een Formule 1-auto te bewonderen was. Na jaren van rivaliteit met Lewis Hamilton wist Rosberg in 2016 eindelijk de wereldtitel te pakken, al moest het van zo diep komen dat hij direct daarna zijn racehandschoenen aan de wilgen hing. Sindsdien is hij nog steeds binnen de autosport te bewonderen.

Nico Rosberg F1


Rosberg is meestal op het circuit te vinden als commentator voor Sky Sports en/of zijn eigen Youtube-kanaal. Hij is ook de teameigenaar van Rosberg X Racing Team, dat uitkomt in de Extreme E-klasse, waar hij onlangs zijn aartsrivaal weer wist te verslaan (Lewis runt het team X44).

Nu Rosberg een vleugje teambaasschap heeft meegekregen, is het een mogelijkheid dat we hem ooit als teambaas in de F1 kunnen bewonderen? "Dat spreekt me niet aan, het zou te veel zijn", zegt hij tegen Formel1.de. "Het is een fulltime baan: 's morgens, 's middags, 's avonds, de hele dag. Als ik zie hoe intensief Toto voor het Formule 1-team werkt, dat is niets voor mij, dat wil ik vermijden in mijn leven. Ik heb dat als coureur meegemaakt, die intensiteit en afhankelijkheid, en dat wil ik niet nog een keer."

Is de voormalig wereldkampioen niet te verleiden met een grote zak geld? Rosberg: "Je kunt me niet motiveren met geld. Daar heb ik geen interesse in. Ik heb mijn carrière volbracht zoals ik dat wilde, met de wereldtitel, en ik ben gelukkig met mijn nieuwe leven. Dus die gedachte is nooit bij me opgekomen, en dat zal ook nooit gebeuren. Mijn tijd in de Formule 1 is voorbij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS