Formule 1

Nico Rosberg over falend Ferrari: "Het is eigenlijk best raar, Ferrari was altijd..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 december 2018 07:23 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg is van mening dat Ferrari de consistentie mist om wereldkampioen te worden. De Italiaanse renstal had in delen van het seizoen de snelste wagen, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong op rivaal Mercedes. Uiteindelijk zegevierden Hamilton en Mercedes opnieuw en Ferrari bleef met lege handen achter.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene

Rosberg wijst in een gesprek met het Duitse tijdschrift Bild op de fouten die Ferrari gemaakt heeft, maar denkt wel dat Ferrari de juiste fundering heeft om hier aan te werken. De Duitser denkt dat Ferrari de potentie heeft om Mercedes van de troon te stoten. “Ferrari heeft in 2018 laten zien dat ze een auto kunnen bouwen die sneller is dan de Mercedes.”

Het zijn alleen de klungelige fouten in de tweede helft van het seizoen die Ferrari hebben opgebroken. “Ze hebben zo vaak strategische fouten gemaakt. Ook de samenhang binnen het team is niet goed. Het is eigenlijk best raar, Ferrari was altijd de meester van de strategie en de teamorders.” Ook wijst Rosberg op de situatie van Vettel binnen het team: “Als je je niet gesteund voelt, en Vettel voelde zich niet gesteund, dan gaat dat aan je knagen, wat weer ten koste gaat van je resultaten.”

Ook raakte Ferrari dit jaar een belangrijk persoon kwijt. “We moeten ook niet vergeten dat Sergio Marchionne een belangrijke factor was binnen de hegemonie van het team. Hij is deze zomer weggevallen. Mercedes moest het ook even doen zonder Niki Lauda, maar wist hiermee om te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS