Formule 1

"Media beïnvloedde mijn relatie met Mercedes in negatieve zin met valse berichtgeving"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2018 06:06 • Print artikel

Ondanks dat Nico Rosberg in 2016 de wereldtitel in de Formule 1 veroverde was het zeker niet het gemakkelijkste seizoen uit zijn loopbaan. Na het behalen van de wereldtitel maakte de Duitser een paar dagen later bekend dat hij de Formule 1 zou verlaten, omdat hij mentaal opgebrand zou zijn. Dik anderhalf jaar later komt de zoon van Keke Rosberg met steeds meer redenen waarom hij besloot een punt te zetten achter zijn actieve raceloopbaan.

Nico Rosberg

Nico Rosberg maakte in een interview met SunSport bekend dat de samenwerking met zijn engineers soms moeizaam was in 2016. Volgens Rosberg kwam dat voornamelijk door valse berichten die media in die tijd over hem plaatste. "Toen Hamilton en ik in 2016 om de wereldtitel streden had de media meer macht dan zij zich misschien realiseerden. Ze beïnvloedden het team van engineers dat om mij heen gevormd was. Er doken berichten op als 'Rosberg dist zijn crew'. Dat is natuurlijk slecht voor het teammoraal, zeker wanneer mijn engineers dat tijdens een Grand Prix weekend lazen. De uitspraken waren dan totaal uit hun verband getrokken, wat moeilijke situaties opleverden."

Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Pak dan die speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS