Formule 1

Max Verstappen gaat voor de overwinning: "Het geeft me ook meer vertrouwen om harder de bochten in te gaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2018 07:14 • Print artikel

Max Verstappen kan tot nu toe terugkijken op een uitstekend optreden in de Grand Prix van Canada. Nadat hij een clean-sweap had gerealiseerd in alle drie de vrije trainingen, knalde Verstappen tijdens de chrono's in een ultieme rondje naar de derde positie op de startgrid. Een puike prestatie van de Nederlander.

Max Verstappen gaat er vol voor


“Het was een goede kwalificatie! Op de rechte stukken verliezen we nog veel tijd, maar als je ziet dat we er zo dicht bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan", zei Max Verstappen na de kwali, wetende dat zijn Red Bull met Renault-aandrijving geen 'party-modus' had zoals Mercedes en Ferrari. "Ik ben ook erg tevreden met hoe het weekend tot nu toe verlopen is. De auto gaat het hele weekend al goed, dus ik ben heel blij."

"Het geeft me ook meer vertrouwen om harder de bochten in te gaan. We zijn tijdens de race normaal gesproken ook altijd competitief. We starten ook nog eens op de zachtere band, wat hier een voordeel is omdat het vrij glad is. De hypersoft band is de juiste keuze voor Red Bull. Ook na de pitstops zouden we het moet moeten kunnen doen. Een safety-car kan de race nog flink beďnvloeden, dus we gaan het zien.”

20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS