Formule 1

Martin Brundle rept van ‘Max 1.0' over Verstappen-Norris crash

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2024 10:00

Martin Brundle heeft gezegd dat de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris een geval was van 'heel erg Max 1.0' die zondag te zien was.

Max Verstappen Red Bull Racing


Verstappen kreeg van de FIA een straf van tien seconden omdat hij hoofdschuldig werd bevonden aan het veroorzaken van de botsing tussen hem en Norris toen ze vochten om de leiding in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk.

"Ze raakten elkaar en dat maakte een einde aan de race van Norris, waardoor Verstappen driekwart ronde naar huis hinkte met een lekke band. Wat ik verontrustend vond, is dat Verstappen na het contact duidelijk probeerde om Norris te hinderen en op te halen als hij kon", schreef Brundle in zijn Sky Sports column na de race.

"Verstappen kreeg een straf van tien seconden voor het contact in de derde bocht, maar zijn snelheid daarna op verse banden deed er niet toe. Hij herstelde zich naar de vijfde plaats en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap tot grote ongerustheid van velen. In mijn commentaar en in deze columns ben ik lyrisch geweest over het talent van Max, en daar blijf ik bij: hij is een van de allerbeste die ik in veertig jaar heb gezien."

"Ik heb ook gezegd dat hij rustiger en volwassener is geworden en meer het percentagespel speelt met drie kampioenschappen op zak. Maar dat lijkt een dun laagje vernis te zijn geweest, want deze race was heel erg Max 1.0, met zijn standaard rijtactieken en ontkenningen die weer opdoken.

"Ik maak geen excuses voor hem, maar ik vraag me wel af of het belachelijke gekibbel tussen zijn vader Jos en teambaas Christian Horner eindelijk naar boven is gekomen op het circuit voor hem. Het was naar om het Red Bull-team na de race op de radio te horen zeggen dat het allemaal de schuld van Norris was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS