Formule 1

Lewis Hamilton wil zachtere banden om 'belachelijke' een-stop-races te voorkomen

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 12:40 • Print artikel

Het gaat Lewis Hamilton dit seizoen voor de wind, maar de Brit zit ook met een aantal zaken in zijn maag. De Mercedes-coureur zoekt naar oplossingen om de sport aantrekkelijker te maken. Dat doet hij dit keer met een oproep aan bandenleverancier Pirelli. Nog zachtere banden zouden een einde moeten maken aan in Hamilton's ogen belachelijke een-stops-races. "Ik blijf Pirelli pushen, ondanks dat de banden hier in Japan goed voelen", zegt Hamilton tegen Crash.net

Lewis Hamilton


Pirelli heeft aan beide kanten van het spectrum een compound toegevoegd, maar desondanks zijn 13 van de 16 races gewonnen door een een-stop-strategie. "Ik ga ervan uit dat ze volgend jaar drie of vier keer zachtere banden produceren. Met zachtere banden worden we gedwongen twee stops te doen."

Volgens Hamilton zijn twee-stoppers goed voor het spektakel op de baan. "Het wordt nog uitdagender", zegt Hamilton. "Je krijgt nog meer grip op zachtere banden. Dan wordt het makkelijker om iemand te volgen. Hopelijk hebben we dan ook minder blaren op de banden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS