Formule 1

Lewis Hamilton stelt idee voor om saaie weekenden spannender te maken: ‘soort superweekend’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 07:27 • Print artikel

Lewis Hamilton is van mening dat het tijd is voor de Formule 1 om na te denken over een andere opzet van het raceweekend. Het zou gaan over een verandering bij de circuits waar de races vaak enigszins saai zijn.

“Op dit moment hebben we ieder weekend dezelfde opzet. Drie vrije trainingen, een kwalificatie en een race. Op sommige banen is het racen voor de kijkers niet leuk. Ik denk dan ook dat alles wat dynamischer moet worden. Op sommige circuits moet de opzet van het weekend veranderen, een soort superweekend.”

De viervoudig wereldkampioen kijkt ook terug naar zijn eigen kijkervaringen: “Als kind viel ik tijdens de Grand Prix nog wel eens in slaap. Ik kan me voorstellen dat er nu ook mensen zijn die bij de start in slaap vallen en aan het einde van de race weer wakker worden. Soms zijn er races, net zoals in Baku, die van begin tot eind spannend zijn, maar ik kan me voorstellen dat er genoeg races zijn die weinig spanning met zich mee brengen.”

Hamilton komt dan ook met een vrij opvallend idee: “Wat nou als we tijdens sommige races alles compleet op de schop gooien. Iets zoals een omgekeerde grid of zoiets. Dat zou de spanning moeten verhogen. Ik denk dat de FIA echt naar dat soort mogelijkheden moet kijken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS