Formule 1

Lewis Hamilton doet boekje open: “Voor mijn Mercedestijd mocht ik hem niet"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 07:08 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft zich uitgelaten over zijn relatie met Mercedes-adviseur Niki Lauda. De vijfvoudig wereldkampioen laat weten dat hij, voordat hij werd overgehaald om voor Mercedes te rijden, geen hoge pet op had van de Oostenrijker, mede door de uitlatingen van Lauda over zijn rijstijl in 2011.

Niki Lauda

Lewis Hamilton kende in 2011 een moeilijk seizoen: de McLaren was niet competatief genoeg en mensen begonnen te twijfelen aan de capaciteiten van de Brit. Daarnaast kwam de Brit meerdere keren in opspraak door aanvaringen met oud-titelrivaal Felipe Massa. Lauda was dan ook niet mals, zeker niet na de Hamilton's aanvaring in Monaco: “Wat Hamilton deed was over elke grens heen. Hij is van de pot gerukt. Als de FIA hier niets aan doet, dan snap ik de wereld niet meer. Er moet een einde komen aan deze grappen, want dit gaat ooit nog iemand doden.”

Hamilton liet weten dat deze opmerking in zijn hoofd rondspookte toen de twee voor het eerst met elkaar in gesprek raakten: “Maar Lauda deed het ijs breken door te zeggen ‘Je bent een racer, net als ik’. Vanaf toen werd onze relatie steeds beter. Ik hou nu van Niki en ik hoop dat hij snel weer beter is, zodat hij terug kan keren op de paddock.”

De Brit probeerde Lauda dan ook te betrekken tijdens zijn ziekenhuisbezoek en laat nog regelmatig van zich weten: “Ik filmde wel eens delen van de briefings en stuurde die dan naar Lauda, zodat hij meekreeg wat de gang van zaken was. Hij belde vorige week nog, het was fijn om zijn stem weer te kunnen horen. Hij was in een goede stemming en maakte grapjes.”

Lauda is ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen met ernstige longproblemen. Momenteel revalideert hij in zijn huis. De verwachting is dat we Lauda tijdens de start van het nieuwe seizoen weer in de pitbox van Mercedes zullen zien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS