Formule 1

HWA, het meest succesvolle team in de geschiedenis van de DTM, blijft in de serie actief met Aston Martin!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 oktober 2018 08:50 • Print artikel

AF Racing AG en HWA AG gaan met Aston Martin in 2019 deelnemen aan de DTM. Een nieuwe, frisse verschijning in het prestigieuze, Duitse toerwagenkampioenschap, die het met veel verve zal gaan opnemen tegen de ervaren DTM-merken Audi en BMW. Wat ligt er ten grondslag aan deze beslissing? De eerste reacties en een kleine toelichting...

Aston Martin 24H Le Mans chicane RX foto Peter Vader

Dr. Florian Kamelger, mede-eigenaar van AF Racing AG en Team Principal van R-Motorsport: "Het gaan deelnemen aan de DTM is een geweldige uitdaging voor onze joint venture. We vertrouwen op de expertise van onze partners bij HWA AG, het meest succesvolle bedrijf in de geschiedenis van de DTM, met wie we het DTM-project gaan realiseren. Het doel van onze joint venture in de DTM is om onze betrokkenheid bij de serie uit te voeren met het juiste niveau van middelen en tegelijkertijd de kostenefficiŽntie te handhaven. De industrie is al lang succesvol in het naleven van dit principe; in de autosport zijn we ťťn van de pioniers van deze zeer verstandige aanpak. "

Ulrich Fritz, CEO van HWA AG: "Het hart van de DTM bevindt zich in Affalterbach. Dit is waar het DTM van het 'nieuwe tijdperk' een belangrijke impuls kreeg en het is de thuisbasis van het meest succesvolle team in de geschiedenis van de serie, namelijk HWA AG. Na de vele succesvolle jaren die we hebben doorgebracht met Mercedes-AMG, is het hele team dolblij een nieuw hoofdstuk in de DTM te gaan schrijven met R-Motorsport en Aston Martin. In onze geplande joint venture hebben we een uitstekende basis gecreŽerd om voort te bouwen op de successen uit het verleden. Het zal zeker een grote uitdaging voor ons allemaal zijn, maar we zullen ons uiterste best doen om een ​​competitief pakket aan het begin van het DTM-seizoen te brengen."

Behalve dat de DTM-missie goed verloopt, is het doel van de joint venture een strategisch innovatiepartnerschap voor ontwikkelingsprojecten in de autosport en in de automobielsector. Het zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de bouw van raceauto's, inclusief die auto's die bestemd voor de DTM, evenals de kleinschalige serieproductie van krachtige voertuigen voor de weg.

Aston Martin dubbel 24H Le Mans RX foto Peter Vader

Over AF Racing AG

Emotie, passie, visie - dit zijn de kwaliteiten die AF Racing AG onderscheidend maken. Het jonge autosportbedrijf werd dit jaar bekend toen zijn R-Motorsport raceteam de drie uur durende Blancpain GT Series Endurance Cup race op Silverstone won. Naast hun steeds verder groeiende aanwezigheid in de autosport, is het Zwitserse bedrijf ook actief in de automobielsector. Samen met Aston Martin Lagonda Ltd en Red Bull Technologies is AF Racing een strategische partner van het hypersportwagenproject Aston Martin Valkyrie. Via haar R-Motorsport-team is AF Racing AG voornamelijk actief in internationale GT3-wedstrijden, zoals de Blancpain GT Series Endurance Cup, waarin het Aston Martin Vantage GT3-auto's inzet. R-Motorsport is ook de autosportafdeling van Aston Martin St Gallen, de enige exclusieve Aston Martin-dealer in Zwitserland en een bedrijf dat is gelieerd aan AF Racing AG. Met het zuster merk R-Reforged is AF Racing AG actief in het verbeteren van voertuigen en de bijbehorende kleinschalige serieproductie.

Aston Martin bodywork 24H Le Mans RX foto Peter Vader

Over HWA AG

HWA AG is een onafhankelijke 360​į-specialist op het gebied van autoracen en high-performance auto's. Het bedrijf, opgericht in 1998 door Hans Werner Aufrecht, is gevestigd in Affalterbach (Duitsland) en heeft ongeveer 300 hooggekwalificeerde medewerkers in dienst. HWA AG biedt al haar producten en diensten aan met de bedrijfsslogan ENGINEERING SPEED: het doel van het bedrijf is om de best mogelijke oplossingen met een hoge kwaliteit te ontwikkelen, om zijn partners en klanten sneller naar hun bestemming te krijgen. De dienstenportfolio varieert van het ontwerpen van alle voertuigcomponenten tot het bouwen van complete auto's, samen met de relevante logistiek, after-sales en ondersteunende diensten.

Aston Martin 24H Le Mans zijkant RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS