Formule 1

Helmut Marko zeer te spreken over update Honda: "Recente motor duidelijk beter dan zijn voorganger"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2018 07:12 • Print artikel

De zesde en zevende startplek voor Toro Rosso in Suzuka waren de eerste echte tekenen wat Red Bull komend jaar met Honda kan gaan bereiken. In 2019 wordt het team van Max Verstappen het fabrieksteam voor de Japanse motorfabrikant. TIjdens de race hadden Pierre Gasly en Brendon Hartley nog wel problemen met de nieuwe Honda-motor. Volgens adviseur Helmut Marko heeft deze update Toro Rosso een halve seconde sneller gemaakt. "Dat stemt ons zeer tevreden", zegt Marko tegen televisiezender ORF.

Max Verstappen


Na jarenlang met een Renault-motor is de overstap naar Honda ook voor Red Bull een stap in het onbekende, maar de voortekenen zijn goed. "Over het algemeen is de sfeer heel goed", zegt Marko. "De samenwerking komt goed tot zijn recht. De meest recente motor is duidelijk beter dan zijn voorganger."

De Japanse fans konden Marko wel bekoren. "Moet je je voorstellen wat er gebeurt als we hier gaan winnen. Dat wordt ongelofelijk. We kijken enorm uit naar volgend jaar met een nieuwe motor. In de kwalificatie hebben we al gezien waartoe ze in staat zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS