Formule 1

Gridgirls in Monaco: Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn er blij mee

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2018 13:02 • Print artikel

MONACO - Aan het einde van vorig seizoen werden ze verbannen uit de Formule 1: grid girls. Liberty Media vindt dat de dames niet bij de waarden van het merk F1 passen. Het leverde het nodige commentaar op vanuit de paddock, maar ook van binnenuit. In Monaco zijn de dames dit weekeinde terug en daar zijn Lewis Hamilton en Sebastian Vettel maar wat blij mee.

“Ik denk dat vrouwen het mooiste op de wereld zijn”, zegt de Mercedes-coureur tegen Racefans. “Als we op de grid komen en er zijn mooie vrouwen op de grid, dat is de Monaco Grand Prix. Dat is mooi. Maar ik denk dat we in zijn algemeenheid deze vrouwen niet moeten steunen of pushen om zich ongemakkelijk te voelen en als ze zich zo wel voelen, dan is dat verkeerd. Ik denk dat Monaco een erg elegante Grand Prix is, ik weet niet wat vrouwen er bij voelen. Ik heb nooit echt gesproken met vrouwen over hoe zij zich voelen bij de situatie, dus kan ik er niet echt commentaar op geven.”

Sebastian Vettel denkt dat de discussie rond de grid girls buiten alle proportie is. “De discussie is waarschijnlijk onnodig, omdat ik niet denk dat gird girls er in het verleden toe gedwongen werden”, zegt de Ferrari-coureur. “Ik denk dat ze genoten van wat ze deden. Ik ben het met Lewis eens: Ik hou van vrouwen, ik denk dat ze mooi zijn. Als het jongens waren, was ik niet zo geïnteresseerd. Niets tegen deze jongens, ik geef er gewoon niet zoveel om. Maar onder aan de streep denk ik dat er nu te veel ophef over gemaakt wordt. Ik denk dat alle vrouwen die in het verleden deelnamen als grid girl, het deden omdat ze het wilden. Dus ik ben er zeker van dat je een grid girl op zondag vraagt of ze blij is daar te staan, het antwoord ‘ja’ is. Ik denk dat niemand ze dwingt het te doen.”

Daarentegen is Romain Grosjean juist blij dat de grid girls zijn verdwenen. “Het is al druk op de grid, dus je ziet niet veel verschil”, zegt de Fransman. “Toen grid girls in de F1 werden afgeschaft, dacht ik dat het een goed ding voor vrouwen is in de 21e eeuw. Maar Monaco is altijd een speciale Grand Prix, dus doen ze wat anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS