Formule 1

Geen denken aan dat Red Bull Carlos Sainz zou contracteren’ - Vraagtekens bij transferstrategie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2024 16:45

Naar verluidt heeft Carlos Sainz Audi afgewezen om te wachten op Red Bull of Mercedes. Jacques Villeneuve zegt dat de Spanjaard 'op geen enkele manier' in aanmerking kwam voor Red Bull.

Leclerc en Sainz Ferrari F1

Villeneuve denkt dat dat komt omdat Red Bull niet wil dat een teamgenoot Verstappen uitdaagt, zeker niet nu ze net een harmonie hebben gevonden na alle gedoe in het begin van het jaar waarbij teambaas Christian Horner betrokken was.

"Sainz heeft de indruk dat hij te lang heeft gewacht op iets waarvan hij wist dat het niet zou gebeuren", vertelde hij aan Sky Sports F1. "Er was geen mogelijkheid dat het Red Bull-stoeltje beschikbaar zou komen. Er is te veel chaos geweest in de winter. Ze hebben stabiliteit nodig."

"Christian Horner heeft er goed aan gedaan om het team weer op de rails te krijgen en Max tevreden te houden, want ze winnen niet meer alles. Ze moeten de bal echt aan het rollen brengen.”

"Je komt er niet met een coureur die het team binnenkomt en zegt 'ik ben hier om Max te verslaan', dat zou gewoon niet werken. Pérez kent zijn plaats."

"Perez weet dat hij blij mag zijn dat hij er nog is. Hij weet dat hij in de schaduw van Max staat en dat zal zo blijven. Hij is als een Barrichello of een Irvine bij Ferrari; hij kent zijn positie. Dat is goed. Het team heeft dat nodig.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS