Formule 1

FIA komt met verandering in regelgeving gridstraffen, kwalificatie nu belangrijker

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 december 2018 14:43 • Print artikel

De FIA is na een tijdje wikken en wegen tot een oplossing gekomen wat betreft het positioneren van coureurs na een gridstraf. De FIA wil met de nieuwe regels ervoor zorgen dat de coureurs met een gridstraf toch vol mee gaan doen aan de kwalificatie.

FIA

Dit jaar werd de volgorde op de grid bij coureurs met een gridstraf van meer dan 15 plaatsen bepaald door de volgorde waarin de coureurs de baan opkomen tijdens de eerste vrije training. Dit leidt tot een opstopping in de pitstraat tijdens die eerste vrije training, terwijl de gestrafte coureurs tijdens de kwalificatie vaak gelimiteerd rijden om zo banden en de motor te sparen.

De FIA heeft nu die regel veranderd, waardoor de startopstelling wordt vastgesteld door te kijken naar de resultaten in de kwalificatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat voor alle 20 coureurs de kwalificatie interessant blijft.

Verder heeft de FIA nog wat kleine technische reglementen veranderd. De toevoer van benzine moet tijdens testsessies gelijk zijn aan de race, coureurs moeten langer wachten totdat ze na een safety car-periode elkaar mogen inhalen en ook het minimumgewicht van de wagen wordt verhoogd met 3 kilogram.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS