Formule 1

Ferrari neemt grote update mee naar Austin! Updates SF71H aan vloer en bargeboard

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 oktober 2018 12:55

Ferrari neemt een grote update aan de bodem van de auto mee naar Austin, in de hoop dat het team de jacht op Mercedes naar het kampioenschap nog wat interessanter kan maken.

De SF71H wordt voorzien van een update rond de vloer en bargeboards, waarmee het Italiaanse team het gat naar concurrenten Mercedes wil dichten. Er komen bij de voor- en achterwielen twee nieuwe rijtjes vleugeltjes. Dit zou moeten zorgen voor meer een beter luchtstroom rond heel de wagen.

In Japan had Ferrari last van de kleine brokstukken op de baan, die ervoor zorgde dat een van de toen nog nieuwe aerodynamische onderdelen achterop de vloer verstopt kwam te zitten, wat er weer voor zorgde dat het voordeel dat de onderdelen moest opleveren teniet werd gedaan. Daar heeft Ferrari volgens hen ook iets op gevonden.

Vettel liet voor het raceweekend al weten dat de SF71H wat sneller moest worden wil hij Lewis Hamilton nog bedreigen: “We moeten snel genoeg zijn om Hamilton te kunnen verslaan en dat waren we de afgelopen races niet. We hopen dat met de updates het gat gedicht wordt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS