Formule 1

Fernando Alonso de spil in de Formule 1-stoelendans; Lando Norris in lastig pakket: "Niemand weet wat Fernando..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2018 08:09 • Print artikel

De beslissing van Fernando Alonso voor volgend jaar of hij bij McLaren blijft, is waarschijnlijk bepalend voor waar Lando Norris in 2019 rijdt. De F2-coureur lijkt in de toekomst voor het Formule 1-team uit Woking te gaan rijden, maar op korte termijn heeft hij het niet zelf in de hand.

Lando Norris

“Ideaal zou zijn bij McLaren volgend jaar”, zegt de Brit tegen het Spaanse Marca. “Dat is het perfecte scenario, maar het is niet aan mij om dat te beslissen. Het is aan de bazen en Fernando om de beslissing te nemen.” Andere namen die vallen zijn Carlos Sainz en Esteban Ocon, in dit geval als vervanger van Stoffel Vandoorne. Het laat Norris geen uitspraken ontlokken als hij er mee geconfronteerd wordt.

“Het is lastig om te zeggen wat er gaat gebeuren, omdat niemand weet wat Fernando volgend jaar wil doen”, zegt Norris. “In de Formule 1 zitten zou goed zijn, maar tegelijkertijd is het misschien beter om voor de vrije training te gaan en meer kans krijgen om te rijden. Tot iedereen het besloten heeft, weet ik niet wat ik moet zeggen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS