Formule 1

Esteban Ocon heeft geen twijfel over zijn toekomst: "De bazen hebben..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2018 16:22 • Print artikel

Esteban Ocon stapte dit jaar over naar Force India, maar met de komst van Lawrence Stroll is de toekomst onzeker of hij ook volgend jaar voor het team rijdt. Zelf ziet de Formule 1-coureur geen donkere wolken boven zijn carriŤre hangen. De 21-jarige Fransman verwacht volgend jaar in de hoogste klasse te rijden en dat hij op een dag opgeroepen gaat worden door Mercedes.

Esteban Ocon


"De bazen bij Mercedes hebben plannen met mij", zegt de Fransman tegen het Amerikaanse Motorsport. "Maar dat is nog niet voor nu. Ik denk dat ze me meer ervaring willen opdoen voordat ik in die auto spring. Ik weet dat en heb doelen die ik moet respecteren. Op het moment zijn ze blij met het werk dat ik doe. Het is een kwestie van tijd, denk ik."

Wat betreft volgend seizoen lijkt de kans groot dat Lance Stroll naar Force India komt. Zijn vader heeft samen met een consortium het team gekocht. Dat geeft Ocon en zijn teamgenoot Sergio Perez onzekerheid voor volgend jaar. "Mijn toekomst wordt snel duidelijk" zegt Ocon. Ik maak me helemaal geen zorgen. Mercedes doet, sinds ik me bij hen gevoegd heb, fantastisch werk voor me. Ze hebben me altijd in de beste sportieve positie gezet en ik hoef me geen zorgen te maken. Ik weet nog niet of ik blijf of ergens anders naar toe ga, maar ik weet wel dat ik een fantastisch optie zal hebben."

De verwachting is dat Ocon ook volgend jaar voor Force India uitkomt, maar anders lijkt Williams, ook een Mercedes aangedreven team, een optie. "Het werk dat we dit jaar doen met Force India is sterk en iedereen is daar blij mee", aldus de coureur. "Ik zit niet in een positie dat ik tegen elke prijs moet presteren en in de race ongelofelijke risico's moet nemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS