Formule 1

Geruchten in de Formule 1-paddock: Mercedes zal overgang Ocon naar Renault niet blokkeren

Uitgegeven door Bart • 28 juli 2018 20:30

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft vrijdag aangegeven dat het team Esteban Ocon niet zal tegenhouden mocht hij de stap naar Renault willen maken. Het Franse talent uit de Mercedes-opleiding wordt genoemd bij de Franse renstal als Carlos Sainz jr. de overstap maakt naar McLaren. Bij het team van Mercedes zijn Lewis Hamilton en Valtteri Bottas al vastgelegd voor komend seizoen. “Als Esteban ergens anders de kans krijgt, zullen wij hem niet in de weg staan.”

Esteban Ocon


“Het eerste team waarmee Esteban in verband werd gebracht was Renault”, zegt Wolff. “We waren destijds net begonnen met ons junioren programma en het voelde goed om Esteban en Pascal Wehrlein een kans te geven. Nu proberen we een pad uit te stippelen om ze succesvol te laten zijn. We willen ze in de positie brengen waarin ze mogelijk ooit wereldkampioen kunnen worden.”

Force India-directeur Otmar Szafnauer verwacht hulp van Mercedes in de opvolging van Ocon bij zijn team. Mercedes-junior en F2-leider George Russell wordt genoemd voor een overstap naar Force India. “We hebben goede gesprekken met elkaar gehad toen Esteban naar het team kwam. We zullen hem nu niet in de weg staan en ik ben er zeker van dat Toto de middelen heeft om een goede oplossing te bedenken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS